...
TRENUTNO10:00 - 10:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Video igre

Svet bez fudbala i nova FIFA

18.04.2020.

Kraj septembra u svetu video igara znači samo jedno - izlazi nova FIFA. Ove godine izgleda kao da su se sve moguće sile univerzuma urotile protiv toga, ali i igrači i EA Sports se nadaju da mogu da ih pobede.

.

FIFA je jedna od onih video igara čiji se nastavci pojavljuju iz godine u godinu. Pored nekih tehničkih unapređenja, što u grafici što u fizici igre, najbitnija su ona koja se tiču samih igrača i klubova.

Jedan od razloga zašto se igra pojavljuje krajem septembra je i to što su do tada svi fudbalski šampionati u Evropi i ostatku sveta gotovi, znaju se šampioni ali i oni koji ispadaju u niži rang. Možda i najbitnije, gotovi su transferi i tačno se zna ko će nastupati za koji klub. Već tu nastaje prvi problem... Zbog pandemije koronavirusa, skoro svi fudbalski šampionati su prekinuti. Od čitave Evrope, trenutno se igra samo u Belorusiji.

fifavspes

Iste muke ima i najveći rival- PES

Da li će se sezona završiti, da li će i kada biti transfera - to su pitanja na koja trenutno niko nema odgovor, pa ni EA Sports. Postavlja se pitanje da li će programeri uspeti da srede spiskove igrača ako se sezone završe krajem leta, što ima ostavlja prilično malo vremena za rad. Naravno da se danas sve može srediti kroz patch koji bi izašao kasnije, ali koja je onda poenta izbacivanja novog naslova ako će razlike u odnosu na prethodni biti minimalne?

Ovo je godina kada je na tržištu trebalo da se pojave i nove igračke konzole - PlayStation5 i Xbox Series X. Eto i nove noćne more za programere koji rade na novom izdanju FIFE. Prema do sada dostupnim najavama, konzole je trebalo da se nađu u prodaji krajem godine. Sony je nedavno potvrdio da situacija sa koronavirusom neće uticati na izbacivanje nove generacije PlayStationa, a isto su poručili i u Microsoftu. Ruku na srce, prilagođavanje igre novim kozolama ne bi trebalo da predstvalja toliki problem, pošto su i Sony i Microsoft insistirali na činjenici da će one podržavati i naslove razvijane za starije platforme.

fifa

Tada nije bilo VAR-a... FIFA11

Naravno, tu je pitanje uvođenja VAR-a, koji se od ove sezone koristi i u Premijer ligi. Iako u stvarnosti postoje dileme da li ga je bilo potrebno uvoditi ili ne, kreativni direktor EA Sporta Met Prajor je odavno objasnio da sudije u FIFI ne greše, tačnije da su sve odluke isprogramirane i da je samim tim VAR nepotreban. Kako navodi, VAR će ipak morati da postane deo FIFE onog mometa kad moderen fudbal postene nezamisliv bez njega.

M.L.

Možda te još zanima:

.

FIFA igra ima novi ugovor sa Ligom šampiona!

Ako ste se nadali da će se Liga Šampiona uskoro vratiti u PES franšizu, nakon što su to pokrenule neke internet…

.

Rivalitet FIFE i PES-a više ne postoji

Fudbal je uvek tu negde i od njega nema bežanja... Čak i u svetu video igara postoji dva navijačka tabora…

.

FIFA postaje veliki eSport

FIFA Football je serijal fudbalskih video igara proizvođača EA Sports, koja je zvanično prošle godine prestala da bude samo igrica…

.

Nova FIFA 17 u septembru

Godina 2016. je definitivno godina sporta! Osim letnje olimpijade i redovnih turnira, ljubitelji fudbala željno isčekuju petak, 10. jun -…

.

FIFA igra ima novi ugovor sa Ligom šampiona!

Ako ste se nadali da će se Liga Šampiona uskoro vratiti u PES franšizu, nakon što su to pokrenule neke internet…

.

Vredi pročitati: Derviš i smrt

Fudbalska sudinica i nekadašnja fudbalerka ŽFK Vojvodina Dunja Vukčević preporučila nam je klasik domaće književnosti, poznat i priznat širom sveta.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo