...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

FIFA 23: Kraj jedne ere

23.07.2022.

FIFA 23 će biti poslednja igra u serijalu koji je kompanija EA Sports pravila preko tri decenije. Biće to ambiciozan i sveobuhvatan kraj, kakav jedan od najpopularnijih serijala video igara i zaslužuje.

.

Nova igra će svetlost dana ugledati 30. septembra ove godine, ali već sada je poznato mnoštvo  detalja. Pored tradicionalne dobre mehanike i grafike EA Sports se potrudio da nam ponudi i mnogo drugih, zanimljivih mogućnosti. Dosta se radilo na opcijama koje se tiču karijere, a tu su i neka nova takmičenja u kojima možemo učestvovati.

Iz kompanije obećavaju da će fudbal u ovom naslovu biti "najživlji" do sada. Koristeći "HyperMotion 2" tehnologiju za beleženje pokreta, napravljeno je više od 6 hiljada animacija koje na najverniji način pred igrače prenose ono što gledamo na svetskim terenima. Kako kažu, sve je toliko realno da možete na trenutak pomisliti da ne igrate igru, nego da gledate neki televizijski prenos.

fifa23igraci jpg

Igrači sada imaju potpunu konrolu nad fizikom igre. Nova mehanika vam omogućava da sasvim upravljate dodavanjima, šutevima i svim ostalim potezima. Sada definitivno nećete moći da kažete da vam je igra kriva, ako izgubite od nekoga.

fifa23stadion jpg

Svi modovi i opcije na koje smo navikli su tu i u tom segmentu nema nekih bitnijih promena. Ko voli klasičnu igru ili karijerni mod, neće morati da se brine o promenama. Ove godine je tu par novih zanimljivih takmičenja, kao što je Svetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru, što znači da je tu i reprezentacija Srbije ali i Svetsko prvenstvo za žene, koje će se naredne godine održati u Australiji i na Novom Zelandu.

I za kraj, kao i na prenosima fudbalskih utakmica, statistika. Igra može imati više od 19 hiljada različitih igrača, oko 700 timova, 100 stadiona i 30 različitih liga i takmičenja.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

FIFA 23 je najprodavanija fudbalska igra ikada

Poslednja aktuelna igra FIFA postala je najprodavanija u serijalu, a prihodi od iste porasli su za 31% u odnosu na…

.

LGBT+ zajednica: Budite hrabri i uzvratite podršku

Iako je Svetsko prvenstvo u fudbalu tek počelo, već su ga obeležile razne kontroverze. Međunarodna asocijacija fudbalskih federacija, poznata po…

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

.

Netfliks izbacio dokumentarac o kriminalu i organizaciji Svetskog prvenstva

Novi dokumentarac "FIFA Uncovered" premijerno je prikazan pre nekoliko dana, a govori o svim dešavanjima u krovnoj kući fudbala koja…

.

EA Sports napušta FIFA brend

FIFA 23 će biti poslednji naslov u popularnom serijalu fudbalskih igara. Posle tri decenije, partnerstvo između EA Sportsa i svetske…

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo