...
TRENUTNO17:00 - 18:00Pop up

Lifestyle / Video igre

Resident Evil 4 - nastavak serije rimejka

11.06.2022.

U martu naredne godine nam stiže rimejk "Resident Evil 4", čime studio Capcom nastavlja sa izbacivanjem modernizovaniih verzija popularnog horor serijala.

.

Foto: Promo / Capcom

Originalna igra je izašla 2005. godine, što nekima i možda nije toliko davno, ali se u svetu video igara mnogo toga promenilo od tada.

Ono što je svakako najveća novost koju će nova igra ponuditi je podrška za novu generaciju PlayStation VR tehnologije koja omogućava da pomoću virtuelne realnosti na najbolji način osete sve ono što igra ima da ponudi.

Tu će, naravno, biti i unapređena grafička i mehanička rešenja na koja su nas remasteri već navikli. Pored PlayStation 5 konzole, igra će biti dostupna i na Xbox-u ali i PC računarima.

Kako navode iz Capcom-a, pokušaće da igračima donesu nešto sa čime su se već upoznali ali uz svež pristup. Pokušaće da unesu i male izmene u radnju i njenu dinamiku. Da sve bude u redu pobrinuće se tim koji je već radio na rimejkovima starijih Residen Evil naslova.

Rimejk igre Resident Evil 2, koji se pojavio 2019. godine je dobio izuzetno dobre kritike. Tada su se u studiju odličili da igru prave bukvalno od nule. Osim priče, skoro sve je prilagođeno novim platformama i trendovima. Capcom sada samo nastavlja dobru praksu koju su tada započeli.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kako biti mehaničar sa čistim rukama?

Vreme je letnjih raspusta i odmora, što znači da imamo više vremena za bacanje nego inače. Kako to vreme lepše…

.

Bitka za Koralovo: Loše upakovana nostalgija

Ovog meseca Playstation Plus je rešio da pretplatnike obraduje igrom "SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom" baziranom na čuvenom crtanom…

.

Online multiplayer igre popularnije, single player neće nestati

Poslednjih nekoliko godina svedoci smo da su online multiplayer video igre postale vodeće u gejming svetu. Naslovi kao što su…

.

Šta nove Playstation Plus opcije donose igračima?

Jedna od najpopularnijih gejmerskih platformi Playstation Plus donosi nam dve nove pretplatne opcije revolucionarnih naziva "extra" i "premium". Šta se…

.

Ghostwire: Tokyo - borba protiv duhova u srcu Japana

Nastavljamo sa horor naslovima, jer takvo je vreme, makar u svetu video igara. Sada na red stiže novi naslov "Ghostwire:…

.

Za zabavu Štrand, za opuštanje Oficirac

Nedavno je počelo leto, a sa ovim godišnjim dobom kreće i sezona kupanja. Novi Sad ima nekoliko plaža pored Dunava, a…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Pop up
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:45 Lampica

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo