...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Video igre

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

21.01.2023.

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su se sa svetom ovog serijala upoznali nakon igre "Persona 5" koja je izašla 2016. godina ali sada imate idealnu priliku da se vratite korenima ovog serijala i otkrijete kako je sve počelo.

.

Persona 3 igračima donosi kombinaciju najboljih elemenata simulacije i role-play igara. Priča prati karaktera koji balansira između dosadne svakodnevice u japanskoj srednjoj školi i noćnog doba kad izlazite na ulicu i borite protiv zlih bića poznatih kao Senke, koje na ulice izlaze tokom "mračnog sata".

Taj kontrast između dosadnih dnevnih obaveza kao što su međuljudski odnosi ili pak učenje i noći pune avantura je možda i najinteresantniji aspekt ove video igre. Ako na primer provedete preko dana previše vremena učeći, onda nećete moći uveče da izađete na crtu Senkama u punoj snazi.

Na vama je da taj dnevni period popunite najrazličitijim aktivnostima, kao što je na primer učenje, što je ponekad veoma teško. Tokom igre, razvijate različite aspekte lika i otvarate nove aktivnosti kako bi ste što pre dočekali noć. Noć je, sa druge strane, najbolje da provedete u Tartarusu, glavnoj sobi za borbe. To je mesto gde Senke provode vreme, no njih nije tako lako naći. Potrebno je da aktivno pretražujete Tartarus kako bi ih našli, u čemu vam mogu pomoći i drugi igrači.

Same borbe su prilično zanimljive i počinju tek kada naletite na neku od Senki. Svakako je najbolje da je napadnete prvi, jer ćete onda biti u prednosti tokom borbe. Na raspolaganju imate nekoliko različitih vrsta napada, počev od jednostavnih udaraca do nešto težih zahvata. Naravno, u jednačinu su uključene i neke specijalne moći koje vam mogu olakšati celu borbu.

Iako grafika na prvi pogled možda nije savršena, iako sve možda deluje zastarelo priča je ipak dovoljno dobra interesantna da drži pažnju. Dobro je kada nas remasteri podsete na neki od naslova poput ovoga, na koji smo možda nakon svih ovih godina i zaboravili.

M .L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo