...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Video igre

Bitka za Koralovo: Loše upakovana nostalgija

23.04.2022.

Ovog meseca Playstation Plus je rešio da pretplatnike obraduje igrom "SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom" baziranom na čuvenom crtanom filmu uz koji smo odrasli, a koji mnogi i dan danas vole da pogledaju u nekoj od bezbroj repriza na televizijama.

.

Foto: Promo

Sunđer Bob i ostatak njegove družine, Patrik i Sendi, u igri imaju zadatak da poraze zle robote koje kontorliše glavni "zločinački um" Koralova Plankont. Možete da birate između ta tri lika, od kojih svaki ima posebne moći. Tokom prelaska nivoa, potrebno je da sakupljate razne predemete kao što su spatule ili čarape koji vam pomažu u rešavanju zadataka.

Ono što ćete prvo osetiti kada pokrenete igru je neverovatan napad nostalgije. Sve vam je već poznato - i  lokacije i imena, i termini koji se pominju. Unreal Engine 4 je kriv što sve ima drugačiji izgled u odnosu na crtani na koji smo navikli, ali ćete vrlo brzo "ući u štos".

Problem ove igre je veliki broj bagova na koje ćete stalno nailaziti. Programeri su jednostavno bili aljkavi i to može prilično da uništi osećaj zabave i nostalgije koji igra pokušava da ponudi.

Ova igra je bazirana na naslovu "SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom" iz 2003. godine i trebalo je da bude njena unapređena verzija. Tako je ostalo samo na papiru i možda je bolje da probate upravo tu stariju verziju. Ako ništa drugo, osećaj nostalgije će biti još izraženiji.

Playstation Plus je remaster ponovo "izbacio na površinu" i iskoristite to ako imate slobodnog mesta na konzoli, ako ne, nećete ništa propustiti.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo