.
Trenutno
Music mix
Lifestyle

Teodora i Dražen - talentovani volonteri iz Kikinde

04.01.2018.

Teodora Vlahović i Dražen Barber su volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi. Imaju 18 godina. U okviru nedavnog Festivala nauke i umetnosti imali su svoju prvu izložbu, koja je održana u Kultrunom centru u Kikindi.

.

Na Festivalu su učestovale sve osnovne i srednje škole iz Kikinde i posetilo ga je više od 1.500 ljudi. Na ovoj izložbi Teodora je predstavila svoje crteže, a Dražen fotografije koje su nastale u Crnoj Gori i Srbiji.

Kako kaže, pokušao je da prikaže lepotu prirode, onako kako je on vidi. Najveći broj fotografija napravljen je telefonom. Dražen nema nikakvo formalno obrazovanje iz fotografije, a one stvarno dobro izgledaju.

"Sve što me je zanimalo saznao sam preko interneta i to sam kasnije iskoristio", objašnjava on.

Teodora je ozbiljno počela da crta pre godinu dana i srećna je što je posle tog perioda već uspela da napravi svoju prvu izložbu. Njeni crteži urađeni su isključivo grafitnom olovkom ili kopijom rapidografa.

"Kroz ove crteže želela sam prvenstveno ljudima u svojoj okolini da pokažem da imam talenat. Takođe, želela sam da im kažem nešto što rečima ne mogu ili ne želim", kaže Teodora.

Na njihovim Instagram profilima @vlahovict i @drazen.barber možete videti neke od radova koje su objavili. Možete takođe i da lajkujete Facebook stranicu Kancelarije za mlade Kikinda.

Ukoliko i vi želite da se predstavite na Oradiju, da publiku upoznate sa onim čime se bavite ili želite da nam pokažete nešto zanimljivo što se dešava u vašoj okolini, pošaljite nam video, audio, fotku ili tekst. 

Hvala Teodori i Draženu, želimo im puno sreće i nadamo se da će se za njih još čuti. A sad, pogledajte šta imaju da kažu:

 

.
Danas postoji veliki broj sajtova koji vam omogućavaju da šaljete fajlove različitih vrsta, ali su često komplikovani, s toga…
.
Primeri sigurnosnih funkcija, kao što je Face ID za iPhone X, oslanjaju se na prepoznavanje crta lica kako bi odredile korisnika…
.
Ana Milićević izviđač je više od dvadeset godina i sada je vodnik Odreda izviđača "Ivo Lola Ribar" iz Novog Sada. Kaže da…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?