.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle

Teodora i Dražen - talentovani volonteri iz Kikinde

04.01.2018.

Teodora Vlahović i Dražen Barber su volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi. Imaju 18 godina. U okviru nedavnog Festivala nauke i umetnosti imali su svoju prvu izložbu, koja je održana u Kultrunom centru u Kikindi.

.

Na Festivalu su učestovale sve osnovne i srednje škole iz Kikinde i posetilo ga je više od 1.500 ljudi. Na ovoj izložbi Teodora je predstavila svoje crteže, a Dražen fotografije koje su nastale u Crnoj Gori i Srbiji.

Kako kaže, pokušao je da prikaže lepotu prirode, onako kako je on vidi. Najveći broj fotografija napravljen je telefonom. Dražen nema nikakvo formalno obrazovanje iz fotografije, a one stvarno dobro izgledaju.

"Sve što me je zanimalo saznao sam preko interneta i to sam kasnije iskoristio", objašnjava on.

Teodora je ozbiljno počela da crta pre godinu dana i srećna je što je posle tog perioda već uspela da napravi svoju prvu izložbu. Njeni crteži urađeni su isključivo grafitnom olovkom ili kopijom rapidografa.

"Kroz ove crteže želela sam prvenstveno ljudima u svojoj okolini da pokažem da imam talenat. Takođe, želela sam da im kažem nešto što rečima ne mogu ili ne želim", kaže Teodora.

Na njihovim Instagram profilima @vlahovict i @drazen.barber možete videti neke od radova koje su objavili. Možete takođe i da lajkujete Facebook stranicu Kancelarije za mlade Kikinda.

Ukoliko i vi želite da se predstavite na Oradiju, da publiku upoznate sa onim čime se bavite ili želite da nam pokažete nešto zanimljivo što se dešava u vašoj okolini, pošaljite nam video, audio, fotku ili tekst. 

Hvala Teodori i Draženu, želimo im puno sreće i nadamo se da će se za njih još čuti. A sad, pogledajte šta imaju da kažu:

 

.
Zaštita životne sredine je jedna od tema koje su poslednjih godina vrlo popularne. Imamo sajt koji će vas na jednostavan način…
.
Google je odlučio da spoljnim developerima omogući da podršku za svoje aplikacije implementiraju direktno u prozor za pisanje…
.
Ako spadate u one osobe koje i najmanji zvuk ometa da završe započeti posao, pronašli smo sajt koji će na sve načine pokušati…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?