.
Trenutno
Music mix
Lifestyle

Teodora i Dražen - talentovani volonteri iz Kikinde

04.01.2018.

Teodora Vlahović i Dražen Barber su volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi. Imaju 18 godina. U okviru nedavnog Festivala nauke i umetnosti imali su svoju prvu izložbu, koja je održana u Kultrunom centru u Kikindi.

.

Na Festivalu su učestovale sve osnovne i srednje škole iz Kikinde i posetilo ga je više od 1.500 ljudi. Na ovoj izložbi Teodora je predstavila svoje crteže, a Dražen fotografije koje su nastale u Crnoj Gori i Srbiji.

Kako kaže, pokušao je da prikaže lepotu prirode, onako kako je on vidi. Najveći broj fotografija napravljen je telefonom. Dražen nema nikakvo formalno obrazovanje iz fotografije, a one stvarno dobro izgledaju.

"Sve što me je zanimalo saznao sam preko interneta i to sam kasnije iskoristio", objašnjava on.

Teodora je ozbiljno počela da crta pre godinu dana i srećna je što je posle tog perioda već uspela da napravi svoju prvu izložbu. Njeni crteži urađeni su isključivo grafitnom olovkom ili kopijom rapidografa.

"Kroz ove crteže želela sam prvenstveno ljudima u svojoj okolini da pokažem da imam talenat. Takođe, želela sam da im kažem nešto što rečima ne mogu ili ne želim", kaže Teodora.

Na njihovim Instagram profilima @vlahovict i @drazen.barber možete videti neke od radova koje su objavili. Možete takođe i da lajkujete Facebook stranicu Kancelarije za mlade Kikinda.

Ukoliko i vi želite da se predstavite na Oradiju, da publiku upoznate sa onim čime se bavite ili želite da nam pokažete nešto zanimljivo što se dešava u vašoj okolini, pošaljite nam video, audio, fotku ili tekst. 

Hvala Teodori i Draženu, želimo im puno sreće i nadamo se da će se za njih još čuti. A sad, pogledajte šta imaju da kažu:

 

.
Da li ste se nekad pitali koja bi bila vaša moć da ste mutant? Na sajtu WhatIsYourMutantPower.com to i možete!
.
Nakon što je društvena mreža Instagram uvela opciju instant fotografija, ona je stigla i na Viber. Viber će od sada fotografije…
.
Goodreads je najveći sajt na svetu namenjen ljubiteljima čitanja, a njegova krilatica je "Prava knjiga, u pravim rukama, u pravo…
Program
Kalendar događaja
Januar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Kako ćete se informisati kad Facebook potpuno izbaci medije iz news feeda?