.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Muzika / Festivali

U subotu festival Omladina, objavljeni takmičarski bendovi

18.05.2017.

Od 21 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su osam bendova koji će se u subotu 20. maja takmičiti u HKC "Bunjevačko kolo" u Subotici. Nakon njihovih nastupa slede bendovi Artan Lili i E-play.

.

"Ove godine ćemo ugostiti bendove iz Makedonije, Hrvatske i Srbije. Stilski su različiti žanrovi, ali prevladava rok zvuk. Kao i svake godine takmičarski deo zavisi od prijava. Trudili smo se da objektivno sagledamo situaciju i odaberemo osam najboljih i najinteresantnijih. Očekujemo podrsku subotičke publike, jer je festival Omladina dobra odskočna daska za svaki mladi bend", najavio je Armand Mesaroš, član organizacionog odbora festivala Omladina.

Bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu festivala su: Iz principa (Subotica), Monoglitch (Skoplje), Dogs in Kavala (Beograd), Eastock (Užice), Harvo Jay (Osijek), Slonz (Šabac), Sirius (Subotica) i Phobos (Beograd).

Program festivala počinje u 20.00 nastupima takmičarskih bendova koji će trajati do 22.00, a nakon toga će nastupiti bendovi Artan Lili i E-play iz Beograda.

"Kancelarija za mlade nastavlja sa celokupnom organizacijom Festivala. Važno nam je da na ovom festivalu mladi prepoznaju svoju ulogu kao volonteri i na taj način budu uključeni u od početka u proces kreiranja kulturnih događaja u našem gradu. Više od dvadesetoro mladih ima priliku da prođe obuku za njih kako bi što aktivnije učestvovali u Festivalu i jednog dana bili i sami kreatori kulturnih događaja", izjavila je koordinatorka Kancelarije za mlade Dejana Baltes.

Pobednički bend festivala biće nagrađen sa 20 sati snimanja u subotičkom Studiju 11 (Subotica), a imaće i obezbeđene nastupe na dva regionalna festivala - Selfest u Selenči (Srbija) i Bedem u Nikšiću (Crna Gora). Pobednički bend dobiće i skulpturu čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik.

Do 21.00 ulaz na festival biće besplatan, dok će od 21.00 cena karte biti 400 dinara.

P. N.

.
Drugi po redu Novosadski Oktoberfest održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Organizatori su…
.
Od ukidanja Foruma za novi ples u Srpskom narodnom pozorištu, savremena igra je u Novom Sadu na vetrometini i, mimo nekoliko vaninstitucionalnih…
.
Autentičan američki trubadur, koji putuje da bi svirao i peva da bi putovao, ove sezone je u uobičajen godišnji raspored ubacio…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li biste išli biciklom na posao?