.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Google ima novi veštački glas

16.01.2019.

Text-to-speech je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju. Sada, Google predstavlja novi veštački glas koji se zapravo generiše u Cloudu tj. oblaku. 

.

Google je već godinama globalni lider na polju pametnih mobilnih telefona, pretraživača i OSa za slabije računare — Chrome OS, a sada ulazi i na teritoriju sinteze glasa.

Pomenuta kompanija je pre par godina kupila WaveNet tehnologiju britanske kompanije DeepMind. Ova tehnologija omogućava da računar generiše potpuno prirodan glas, a možete birati uzrast, boju glasa pa čak i način na koji se akcentuju neke reči.

Nešto slično radi i Apple sa svojim Siri AI robotom, ali sada Google preuzima inicijativu. Cilj je potpuna integracija Google servisa sa AI veštačkom inteligencijom i Cloud uslugama. 

Oni koji su imali prilike da čuju WaveNet AI glas iz računara kažu da je u 99 odsto slučajeva nemoguće razlikovati kompjuterski i stvaran glas.

Ova tehnologija će dobiti na značaju u narednim godinama u robotici i u tzv. pametnim zvučnicima. 

.
Za novije generacije teško da postoji veći razlog za nervozom od pucanja neta i ponovnog učitavanja u momentu gledanja bilo kog…
.
Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga…
.
Grad Nju Sidling, inspirisan Novim Sadom, ima problem. Svi ljudi u njemu su lenji. Gari, koji se tek doselio, hoće da radi. Postaje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?