...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Varanje u igrama je sada kriminalno delo u Južnoj Koreji

15.12.2016.

Vlada Južne Koreje je nedavno usvojila zakon u kom stoji da je nelegalno da bilo ko proizvodi ili distribuira programe "koji nisu odobreni od strane gejming kompanije ili njenih uslova korišćenja (ToS)".

.

Ova zabrana uključuje aimbotove, programe za hakovanje i bilo koje druge modifikacije koje igračima daju nefer prednost u igrama. Koreja ovim potezom prati Japan, koji je već ranije doneo ovakav zakon. Ovaj zakon predložen je kako bi se sprečilo ili smanjilo varanje u popularnim e-Sports igrama, kao što su League of Legends i Overwatch.

Pojedini smatraju da je Južna Koreja ovim zakonom možda prešla određene granice, s obzirom na to da se i Riot Games i Blizzard prilično dobro snalaze u pronalaženju i kažnjavanju prevaranata u igrama (cheatera). Blizzard ima politiku nulte tolerancije, a bilo kakvo modifikovanje League of Legends klijenta rezultira momentalnim banom.

S druge strane, može se desiti da vlasti mogu da pomešaju bezopasne eksterne dodatke sa softverom za varanje, Ukoliko bi se ovakve greške dogodile, mnogi nevini igrači bi mogli izgubiti pravo da igraju i učestvuju u e-Sports takmičenjima. Kazne za kreiranje i korišćenje softvera za varanje idu i do pet godina zatvora ili plaćanja kazne do 43.000 dolara.

Izvor: FragHero

Možda te još zanima:

.

Roboti koji služe pivo beleže rekordnu potražnju u Južnoj Koreji

Iako su roboti već dugo korišćeni u industriji za repetitivne zadatke, Doosan Robotics se specijalizovao za robotske ruke koje rade…

.

K-pop: Talas sa istoka koji je osvojio svet!

K-pop nije fenomen jedne generacije -  podjednako ga slušaju i vole i mlađi i stariji. Iako do sada kod nas…

.

Objavljen prvi tizer za drugu sezonu hit serije "Squid Game"

Netfliksova hit serija "Squid Game" definitivno dobija drugu sezonu, a ovaj striming servis je tu vest potvrdio u nedelju, objavivši…

.

Da li se glavni likovi vraćaju u drugu sezonu serije "Squid Game"?

Razgovori o drugoj sezoni počeli su u oktobru 2021. godine i reditelj Dong Hjuk ih je potvrdio mesec dana kasnije,…

.

Korejska verzija "La Casa de Papel"? Zašto da ne!

Na iznenađenje brojnih fanova širom sveta, korejski Netfliks objavio je uzbudljivi tizer korejskog rimejka ove popularne priče.

.

Najbolji južnokorejski filmovi dvehiljaditih

Renomirani filmski sajt "Movieweb" napravio je listu šest najboljih južnokorejskih filmova 2000-tih godina, među kojima je i naslov koji se…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo