...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Ubuduće obazrivije sa like tasterom

02.08.2019.

Sud pravde Evropske unije doneo je odluku po kojoj će vlasnici web-sajtova koji podržavaju Facebook like taster biti odgovorni za deljenje podataka o korisnicima, bez njihovog znanja i pristanka. 

.

Kako prenosi The Verge, problem nastaje kada korisnici posete neki web-sajt sa Facebookovim tasterom, bilo da na njega kliknu ili ne, pa je ovaj sud odlučio da im je potrebna zaštita.

Ova odluka Facebook i druge kompanije sa sličnim funkcijama ipak ne sprečava da nude svoje tastere, ali su web-sajtovi koji ih implementiraju sada u obavezi da pribave pristanak korisnika pre nego podatke proslede kompanijama.

Podaci se trenutno prosleđuju pre nego što korisnici dobiju priliku da taj proces zaustave, ali se čini da će web-sajtovi u budućnosti morati like tasterima da pristupaju drugačije.

Kompanija Facebook nedavno je platila kaznu od pet milijardi dolara, upravo zbog toga što nije štitila podatke svojih korisnika, pa se pretpostavlja da će ovom problemu pristupiti tako da se što pre pronađe rešenje kojim bi se izbegla nova kazna.

Eksperti ističu da novi zakon ne bi trebalo da utiče na popularnost like tastera, ali da bi trebalo da zaustavi praćenje online ponašanja korisnika, budući da je Facebook widget kompaniji omogućavao da prati i one korisnika koji nemaju Facebook profil, a nakon što posete neki od web-sajtova koji podržava like taster.

Možda te još zanima:

.

Dodaj nove pozadine za telefon uz Zedge

Zedge je prava riznica svega što ti treba na telefonu - od pozadina, preko tonova za zvono ili alarma, pa…

.

Dnevna doza umetnosti na vašem telefonu

Aplikacija DailyArt vam svakog dana na telefon donosi ponešto zanimljivo iz istorije slikarstva.

.

Rizikuju život zbog Instagrama

Potvrdu svoje ličnosti mladi u današnje vreme često traže na društvenim mrežama. Najuticajnije su one mreže na kojima se postavljaju…

.

Heštegom do lajka

Šta god da uradiš svojim fotkama na instagramu, one i dalje nemaju onoliko lajkova koliko ti želiš. Od sada više…

.

Pretvorite vašu fotku u crtać

Ako vam je dosadilo klasično editovanje i ulepšavanje fotki, predstavljamo vam aplikaciju koja donosi potpuno novi vid zabave.

.

Star Wars tema za Messenger

Premijera novog nastavka Ratova zvezda pod nazivom "Uspon Skajvokera" je sve bliža, a pompi se pridružio i Facebook, koji je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 O tome se priča

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo