.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Lifestyle / Tehnologija

Ubuduće obazrivije sa like tasterom

02.08.2019.

Sud pravde Evropske unije doneo je odluku po kojoj će vlasnici web-sajtova koji podržavaju Facebook like taster biti odgovorni za deljenje podataka o korisnicima, bez njihovog znanja i pristanka. 

.

Kako prenosi The Verge, problem nastaje kada korisnici posete neki web-sajt sa Facebookovim tasterom, bilo da na njega kliknu ili ne, pa je ovaj sud odlučio da im je potrebna zaštita.

Ova odluka Facebook i druge kompanije sa sličnim funkcijama ipak ne sprečava da nude svoje tastere, ali su web-sajtovi koji ih implementiraju sada u obavezi da pribave pristanak korisnika pre nego podatke proslede kompanijama.

Podaci se trenutno prosleđuju pre nego što korisnici dobiju priliku da taj proces zaustave, ali se čini da će web-sajtovi u budućnosti morati like tasterima da pristupaju drugačije.

Kompanija Facebook nedavno je platila kaznu od pet milijardi dolara, upravo zbog toga što nije štitila podatke svojih korisnika, pa se pretpostavlja da će ovom problemu pristupiti tako da se što pre pronađe rešenje kojim bi se izbegla nova kazna.

Eksperti ističu da novi zakon ne bi trebalo da utiče na popularnost like tastera, ali da bi trebalo da zaustavi praćenje online ponašanja korisnika, budući da je Facebook widget kompaniji omogućavao da prati i one korisnika koji nemaju Facebook profil, a nakon što posete neki od web-sajtova koji podržava like taster.

.
Za novije generacije teško da postoji veći razlog za nervozom od pucanja neta i ponovnog učitavanja u momentu gledanja bilo kog…
.
Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga…
.
Grad Nju Sidling, inspirisan Novim Sadom, ima problem. Svi ljudi u njemu su lenji. Gari, koji se tek doselio, hoće da radi. Postaje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?