...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

U aprilu druga Enter konferencija u Beogradu

09.03.2018.

Druga ENTER konferencija koja prati zbivanja na IT sceni, biće ove godine održana 25. i 26. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci. Kako su najavili organizatori, konferencija je ovoga puta posvećena aktuelnim tehnološkim temama, sa posebnim osvrtom na oblasti kao što su Blockchain, AI, Data Science i Internet of Things.

.

Ovogodišnji lajtmotiv konferencije je "Talks of today, tech of tomorrow", koji sugeriše da će kroz različite programske celine biti reči o trendovima na tehnološkoj sceni i njihovoj primeni. Program konferencije sačinjavaće dva formata predavanja, "Tech Track" i "Short Talks", radionice i paneli diskusije. 

"Poseban doprinos ENTER daje na polju afirmisanja i povezivanja žena koje se profesionalno bave informacionim tehnologijama, kao i onih koji su tek na početku svoje karijere ili donose odluku o njenom razvoju", kaže se u saopštenju organizatora.

Konferenciju organizuje udruženje građana Spacevent u saradnji sa međunarodnom mrežom ACM (Assosiation for Computing Machinery).

Učešće na konferenciji će i ove godine biti besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu, koja će biti dostupna početkom aprila.

Na prvoj ENTER konferenciji, održanoj u aprilu 2017, bilo je oko 500 posetilaca, uz više od 20 govornica i govornika i radionice za preko 100 učesnika i učesnica.

Možda te još zanima:

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

.

Sve je više onih koji vesti konzumiraju na TikToku

Istraživanje kompanije Pew Research Center pokazuje da je sve veći broj Amerikanaca koji ističu da vesti pronalaze i čitaju na…

.

Od Londona do Dositejeve nagrade

Najbolјi studenti završnih godina osnovnih i master studija, njih 1.500 u Srbiji, zaslužilo je stipendiju - takozvanu Dositejevu nagradu, koju…

.

Proširena realnost za uređenje enterijera

Ako želite da proverite da li se neka stvar uklapa u enterijer, imamo aplikaciju za vas. 

.

Radionice o preduzetništvu

Аko ste mladi, proaktivni i želite da stvarate svoju priču, odnosno pokrenete posao koji vas ispunjava, pridružite se radionicama o…

.

Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju

Ako vam izrazi Blockchain i Data Science nisu strani pojam, ENTER konfrencija je idealno mesto za vas. Druga po redu…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo