...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Top 5 Retro PC Igara (do 2000)

13.03.2015.

Top 5 Retro PC Igara (do 2000) 

.

HALF LIFE /SIERRA 1998/

   Kada je Half-Life stigao na scenu bez prevelike pompe, prevrnuo je ceo svet kompjuterskih igara naopačke. Okrećući prema novom multi-player pristupu, adaptirala je tradicionalne koncepte međusobnog puškaranja. To je bio još jedan dokaz da smo u krivu kada smo mislili da nećemo videti ništa novo u svetu igara.

 top5igre1halflife jpg

PRINCE OF PERSIA /BRODERBOUND 1989/

   Akciona avantura Jordan Mechner-a odoleva zubu vremena zahvaljujući simpatičnoj animaciji i bezvremenskoj priči. Dvodimenzionalnim platformskim igrama odavno je odzvonilo na kompjuterima ali su zato pronašli svoj put na mobilne uređaje, pa je tako i sa ovim klasikom koji uvek čuči u krajičku mog smartfona.

 top5igre2prince gif

INDIANA JONES AND THE FATE OF ATLANTIS /LUCASARTS 1992/

   Bez premca najzabavnija avantura koju je LucasArts ikada stvorio. Filmična priča, zanimljivi dijalozi i dovitljive smicalice su me držale zakovanog pred kompjuterskim monitorom nedeljama, i pretvorile me u jednog od najpožrtvovanijih LucasArts fanova. Nedavno sam je sa mlađim generacijama ponovo odigrao i uverio se da kvalitet nema zamenu.

 top5igre3indy jpg

WARCRAFT II /BLIZZARD 1996/

   Blizzard je bila još relativno nepoznata kompanija kada je Warcrafta II sve to preko noći promenio. Strateška borba izmedju orka i ljudi otvorila je epski zaplet koji traje već 20 godina. Poboljšanja u odnosu na original dodala su novu dimenziju koja će ovaj brend odvesti u dalje transformacije, pretvarajući ga u najpoznatiju multiplayer igru u 21-veku.

 top5igre4warcraft jpg

DOOM /ID SOFTWARE 1993/

   Wolfenstein 3D je možda zvanično pokrenuo maniju pucnjava iz prvog lica ali za najveći broj gamera (i developera) Doom je bila prva prava ljubav i inspiracija. Ovo je ta igra koja je preobratila ljude koji nikad nisu prišli kompjuteru, da ulože svoje pare u blistavu 486-icu ne bi li uživali u malo kockastog masakra... Uprkos “2-ipo-D” grafici, Doom i dalje uspeva da proizvede Onaj osećaj u stomaku.

top5igre5doom jpg


Filip Vlatković

Možda te još zanima:

.

Stižu novi modeli robota koji je hteo da uništi čovečanstvo

Za industriju robotike, korona-kriza je velika prilika, a tako razmišljaju i u kompaniji Hanson Robotics iz Hong Konga.

.

Imao se rašta i roditi

Otišao u penziju sa 25 godina

.

Uticajni tviteraš

"Da je danas živ Sveti Petar, sigurno bi i on slao poruke preko Tvitera i mejla, koristio bi savremena sredstva…

.

Otkriven eliksir večne mladosti?

U Kini testiraju injekciju koja zaustavlja starenje. Za sada se eksperimenti vrše samo na miševima, ali prvi nalazi su ohrabrujući.

.

Niko te ne poznaje kao WC šolja

Pametni WC čuva vaše zdravlje i preporučuje šta da jedete.

.

Global Game Jam u online formatu

Ovogodišnji Global Game Jam biće održan od 27. do 31. januara, a univerzitet Metropolitan u Beogradu je ponovo jedan od…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo