...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Tinder razvija taster za paniku

24.01.2020.

Tinder je rešio da preduzme dodatne korake kako bi poboljšao bezbednost svojih korisnika. Kako je najavljeno, planira se lansiranje funkcije koje omogućavaju potvrdu identiteta potencijalnih partnera, tj. taster za paniku, koji policiji šalje tačnu lokaciju korisnika kojem je potrebna pomoć.

.

Kompanija Match, u čijem je Tinder vlasništvu, pokrenula je i sigurnosni dodatak u okviru Tindera pod nazivom Noonlight, a sa testiranjem bezbednosnih opcija bi prvo trebalo da se počne na teritoriji Sjedinjenih američkih država i to već od kraja januara.

U slučaju opasnosti korisnici će moći da aktiviraju alarm, uz pomoć Noonight alatke. Od korisnika će se prvo tražiti da unesu sigurnosni kod, pa ako se to ne dogodi, dobiće tekstualnu poruku od Noonight operatera, ako ni na nju ne odgovore, uslediće telefonski poziv, a dispečeri će policiju kontaktirati tek ako se korisnik ne javi.

Kako prenosi Engadget, da bi aktivirali sigurnosnu opciju korisnici će sa aplikacijom morati da podele svoju lokaciju, a iz kompanije tvrde da se ove informacije neće koristiti u marketinške ili neke druge svrhe. Eksperti nove bezbednosne opcije pozdravljaju kao još jedan korak ka sigurnijem online dejtingu, pa se u budućnosti očekuje još sličnih mera.

Možda te još zanima:

.

#Onokad te muva bot

Ako koristite neku od aplikacija za upoznavanje verovatno očekujete da komunicirate sa, u najmanju ruku, ljudskim bićem, zar ne? Da,…

.

Chatbotovi stigli i na Tinder

Kako svajpovanje oduzima previše vremena na Tinderu, pojedini programeri već kreiraju programe, odnosno chatbotove, koji umesto njih biraju potencijalne partnere.

.

Dolly Parton challenge: Da još više budemo ono što nismo!

Dolly Parton je nedavno na mrežama pokrenula trend koji polako jenjava, ali je i dalje prisutan. U pitanju je kolaž od…

.

Tinder jedan od krivaca za ekspanziju polnih bolesti

Evropa trenutno proživljava porast broje slučajeva sifilisa čemu su, između ostalog, doprinele i aplikacije za pronalaženje partnera i smanjen strah…

.

Facebook je svuda oko nas

Facebook je možda prestao da deli naše podatke svima redom, ali je nastavio da ih prikuplja.

.

Chrome blokira nesigurna preuzimanja

Google je najavio da će nove verzije Chroma upozoravati korisnike ukoliko pokušaju da sa nekog internet sajta preuzmu sadržaj koji…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Za i protiv

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo