...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Tinder razvija taster za paniku

24.01.2020.

Tinder je rešio da preduzme dodatne korake kako bi poboljšao bezbednost svojih korisnika. Kako je najavljeno, planira se lansiranje funkcije koje omogućavaju potvrdu identiteta potencijalnih partnera, tj. taster za paniku, koji policiji šalje tačnu lokaciju korisnika kojem je potrebna pomoć.

.

Kompanija Match, u čijem je Tinder vlasništvu, pokrenula je i sigurnosni dodatak u okviru Tindera pod nazivom Noonlight, a sa testiranjem bezbednosnih opcija bi prvo trebalo da se počne na teritoriji Sjedinjenih američkih država i to već od kraja januara.

U slučaju opasnosti korisnici će moći da aktiviraju alarm, uz pomoć Noonight alatke. Od korisnika će se prvo tražiti da unesu sigurnosni kod, pa ako se to ne dogodi, dobiće tekstualnu poruku od Noonight operatera, ako ni na nju ne odgovore, uslediće telefonski poziv, a dispečeri će policiju kontaktirati tek ako se korisnik ne javi.

Kako prenosi Engadget, da bi aktivirali sigurnosnu opciju korisnici će sa aplikacijom morati da podele svoju lokaciju, a iz kompanije tvrde da se ove informacije neće koristiti u marketinške ili neke druge svrhe. Eksperti nove bezbednosne opcije pozdravljaju kao još jedan korak ka sigurnijem online dejtingu, pa se u budućnosti očekuje još sličnih mera.

Možda te još zanima:

.

Tinder planira uvođenje video četa

Epidemija koronavirusa definitivno je promenila način upotrebe mnogih aplikacija i softvera. Jedna od takvih je i Tinder, u čijem korišćenju…

.

#Onokad te muva bot

Ako koristite neku od aplikacija za upoznavanje verovatno očekujete da komunicirate sa, u najmanju ruku, ljudskim bićem, zar ne? Da,…

.

Chatbotovi stigli i na Tinder

Kako svajpovanje oduzima previše vremena na Tinderu, pojedini programeri već kreiraju programe, odnosno chatbotove, koji umesto njih biraju potencijalne partnere.

.

Dolly Parton challenge: Da još više budemo ono što nismo!

Dolly Parton je nedavno na mrežama pokrenula trend koji polako jenjava, ali je i dalje prisutan. U pitanju je kolaž od…

.

Tinder jedan od krivaca za ekspanziju polnih bolesti

Evropa trenutno proživljava porast broje slučajeva sifilisa čemu su, između ostalog, doprinele i aplikacije za pronalaženje partnera i smanjen strah…

.

Prostorima za mlade treba da upravljaju mladi

Prostori za mlade su veoma važni. Oni nisu samo mesta u kojima mogu da ispunjavaju svoje slobodno vreme (što je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo