...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Tesla robotaksi biće jeftiniji od vožnje autobusom

26.04.2022.

CEO kompanije Tesla, Ilon Mask, ponovo je svojom izjavom privukao pažnju javnosti. Ovog puta, tema je bila Tesla robotaxi. Prva predviđanja su bila da će se robotaxi naći na ulicama još 2020. godine, ali je sada taj rok pomeren za 2024. godinu, do kada Mask smatra da će se obezbediti dovoljno velik obim proizvodnje.

.

Međutim, izjava koja je privukla pažnju ne odnosi se na to, već na cenu vožnje robotaksijem. Naime, Mask je naveo da smatra će biti u mogućnosti da omogući najjeftiniju vožnju taksijem do sada. Na osnovu projekcije troškova, on očekuje da će vožnja Tesla robotaksjem biti jeftinija od najjeftinijih (subvencionisanih) autobuskih ili metro karata.

On je naveo i da će ova vozila biti potpuno optimizovana za autonomnu vožnju, što znači da neće imati volan ili pedale gasa i kočnice. A pošto neće biti vozača, dobiće se još jedno mesto za putnike, pa se i time ostvaruje dodatna ušteda.

Ako uspe u ovoj nameri, Mask će obezbediti mirnu budućnost za Tesla automobile, jer će definitivno promeniti percepciju javnog transporta.

Izvor: www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

BMW vs Tesla

Nova poboljšana litijum-jonska baterija imaće 30 odsto povećanje energetske efikasnosti i brzine punjenja. Trošak proizvodnje iznosi 50 procenata današnjih troškova.

.

Novi Maskov četbot se zove Grok i zna kako se pravi kokain

Uprkos tome što je jedan od najvokalnijih kritičara veštačke inteligencije, milijarder Ilon Mask lansirao je novog četbota zvanog "Grok", za…

.

Nikola Tesla kao omiljeni junak teoretičara zavere

Šta zaista znate o Nikoli Tesli? Možda pitanje deluje naivno, svakako da znate barem dve ili tri ključne činjenice o…

.

10. jul - rođendan Nikole Tesle

Nikola Tesla će ostati upamćen kao jedan od najplodonosnijih naučnih umova savremenog doba, čovek čiji su pronalasci omogućili proizvodnju i…

.

Tesla vozi sam

Full Self-Driving set opcija je dostupan vlasnicima Tesla vozila na području Sjedinjenih američkih država, a nakon što ga je Ilon Mask…

.

Tesla predstavlja humanoidnog robota

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, planira da 30. septembra predstavi prototip humanoidnih robota, Optimus.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo