...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Srbija do Hong Konga

29.01.2021.

Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu

.

Kompanija Ipification, na čijem čelu je sprski tim programera, od 2.000 prijavljenih startapova iz 100 regiona i zemalja izabrana je u top 10 na svetski poznatom takmičenju Jumpstarter 2021, koje finansira jedna od najuspešnijih korporacija Alibaba iz Hong Konga.

Ulaskom u top 10 startapova, Ipification je dobio priliku da se takmiči za dve glavne nagrade od četiri miliona američkih dolara, a dobiće i mogućnost da učestvuje u programu obuke Alibaba Netpreneur, koji obučava digitalne preduzetnike.

"Izbor u top 10 na svetskom takmičenju je velika potvrda za uložen trud i rad. Uspeli smo jer smo radili kao tim, a nadamo se da ćemo osvojiti glavnu nagradu koja će nam dati vetar u leđa da sanjamo velike snove i osvajamo tržišta na svetskom nivou", istakao je izvršni direktor kompanije Ipification Stefan Kostić.

Prijavljeni startapi su prošli kroz rigorozan proces selekcije, a u Top 10 su ušli na osnovu inovacija, tržišnog potencijala, razvojnog kapaciteta, porekla i snage njihovih timova. Očekuje se da će dobitnici glavnih nagrada biti proglašeni krajem marta.

Inače, Ipification je nedavno osvojio i prvo mesto na Elevator Lab takmičenju za Srbiju i nagradu od 5.000 evra, nakon čega je na istoimenom regionalnom takmičenju pobedio kao startap sa najinovativnijim rešenjem iz oblasti finansijskih tehnologija.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo