.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Tehnologija

Snapchat uveo nekoliko novosti

19.12.2016.

Prošle nedelje Snapchat je pustio novi update, a iznenađenja se nastavljaju. I u narednom periodu će korisnici ove aplikacije dobiti zanimljive novosti, ovoga puta namenjene za ukrašavanje novogodišnjih snepova. Na nekoliko ste koraka od prvih snapchat novogodišnjih čestitki, a evo i pregleda svega što se promenilo.

.

Od sada je unutar same aplikacije dostupan servis Shazam za prepoznavanje pesama, koji možete aktivirati tako što dugo držite pritisnut prst na ekranu, odnosno na camera screen-u. Slično kao kada želite da skenirate snap code, samo što će ovog puta aplikacija uz pomoć Snazam-a preslušavati pesmu. Ime pesme i izvođač će vam se pojaviti pred očima kroz nekoliko sekundi.

Osim toga, Snapchat je uveo i još nekoliko zanimljivosti. U opcijama za dodatno sređivanje snapova, primetićete novu ikonicu u obliku makazica. To znači da sada od svega, šta god da zamislite, možete napraviti stiker za vaše poruke. Sa fotografije koju uslikate, uz pomoć makazica možete da isečete bilo koju sličicu i ona se automaski pretvara u stiker koji se čuva u galeriji zajedno sa ostalima i dostupan vam je za ponovnu upotrebu.

Osim Shazama i stikera, od sada su dostupni i filteri, koji poput aplikacije "Prizma" mogu da izmene vaše snapove ukoliko ih uploadujete iz galerije, odnosno hoćete da ih postujete iz odeljka Memories. Ova opcija nalazi se na novoj ikonici koja ima oblik četke za slikanje ili paintbrush-a. Takođe, novost je i mogućnost za grupni razgovor do 16 učesnika.

Što se tiče prazničnih dana koji su pred nama, Snapchat najavljuje filtere sa prilagođenom novogodišnjom tematikom. Praznični filteri idealni su za vaše fotografije koje ćete snimiti na svim događajima, porodičnim i prijateljskim okupljanjima povodom praznika.

Aplikacija na vaš zahtev kreira filter platformu, funkcioniše na isti način kao bilo koji drugi filter na aplikaciji, a za one koji su spremni da plate, biće moguće dodavanje raznih slogana i dodatnih fotografija.

Za sada su dostupni u Australiji, Velikoj Britaniji, SAD i još nekoliko zemalja, ali se očekuje brzo širenje praznične zaraze na ceo svet.

M.L.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?