...
TRENUTNO15:00 - 16:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

Snapchat uveo nekoliko novosti

19.12.2016.

Prošle nedelje Snapchat je pustio novi update, a iznenađenja se nastavljaju. I u narednom periodu će korisnici ove aplikacije dobiti zanimljive novosti, ovoga puta namenjene za ukrašavanje novogodišnjih snepova. Na nekoliko ste koraka od prvih snapchat novogodišnjih čestitki, a evo i pregleda svega što se promenilo.

.

Od sada je unutar same aplikacije dostupan servis Shazam za prepoznavanje pesama, koji možete aktivirati tako što dugo držite pritisnut prst na ekranu, odnosno na camera screen-u. Slično kao kada želite da skenirate snap code, samo što će ovog puta aplikacija uz pomoć Snazam-a preslušavati pesmu. Ime pesme i izvođač će vam se pojaviti pred očima kroz nekoliko sekundi.

Osim toga, Snapchat je uveo i još nekoliko zanimljivosti. U opcijama za dodatno sređivanje snapova, primetićete novu ikonicu u obliku makazica. To znači da sada od svega, šta god da zamislite, možete napraviti stiker za vaše poruke. Sa fotografije koju uslikate, uz pomoć makazica možete da isečete bilo koju sličicu i ona se automaski pretvara u stiker koji se čuva u galeriji zajedno sa ostalima i dostupan vam je za ponovnu upotrebu.

Osim Shazama i stikera, od sada su dostupni i filteri, koji poput aplikacije "Prizma" mogu da izmene vaše snapove ukoliko ih uploadujete iz galerije, odnosno hoćete da ih postujete iz odeljka Memories. Ova opcija nalazi se na novoj ikonici koja ima oblik četke za slikanje ili paintbrush-a. Takođe, novost je i mogućnost za grupni razgovor do 16 učesnika.

Što se tiče prazničnih dana koji su pred nama, Snapchat najavljuje filtere sa prilagođenom novogodišnjom tematikom. Praznični filteri idealni su za vaše fotografije koje ćete snimiti na svim događajima, porodičnim i prijateljskim okupljanjima povodom praznika.

Aplikacija na vaš zahtev kreira filter platformu, funkcioniše na isti način kao bilo koji drugi filter na aplikaciji, a za one koji su spremni da plate, biće moguće dodavanje raznih slogana i dodatnih fotografija.

Za sada su dostupni u Australiji, Velikoj Britaniji, SAD i još nekoliko zemalja, ali se očekuje brzo širenje praznične zaraze na ceo svet.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Novi filter na Snepčetu

Korinici Snepčeta imaju priliku da koriste novi filter pod nazivom „Time Machine“ koji omogućava da vide mlađu ili stariju verziju…

.

Nova invazija Snapchata u živote tinejdžera

Kako kažu osnivači kompanije, Snapchat je odlučio da napravi korak ka budućnosti. 

.

Snapchat planira gejming platformu?

O ovoj mogućnosti priča se već neko vreme, a sada je poznato da je kodno ime servisa "Project Cognac". Servis će…

.

Instagram uveo nametags

Kada je Snapchat uveo filtere, Instagram je požurio da korisnicima omogući tu istu opciju. Istorija se ponavlja, ova platforma je…

.

Facebook testira novu vrstu reklama

Facebook je objavio da počinje sa testiranjem AR (augmented reality) reklama u News Feedu.

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo