...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Smena velikana: Xiaomi pretekao Apple

03.11.2020.

Kineska kompanija Xiaomi postala je treći najveći svetski prodavac pametnih telefona u kvartalu jul-septembar, potisnuvši sa te pozicije američkog tehnološkog diva Apple.

.

Tako je kompanija iz Kupertina prvi put u poslednjih deset godina ispala iz društva vodeće globalne trojke po proizvodnji i prodaji smartfona, piše japanski list Nikkei.

Sva tri prva mesta u pogledu proizvodnje i prodaje pametnih telefona u svetu sada drže kompanije iz Azije, prema izveštajima tri glavna provajdera podataka sa tog tržišta.

Prema izveštaju kompanije Counterpoint, Xiaomi je u navedenom tromesečju zabeležio skok isporuka od 46 odsto, a Apple pad od sedam odsto u odnosu na 2019. godinu.

Prekretnica za Xiaomi dolazi u situaciji u kojoj je globalna industrija pametnih telefona zabeležila pad od četiri odsto u trećem kvartalu pošto su se mnogi kupci uzdržali od kupovine telefona čekajući prvi 5G iPhone.

Xiaomi je takođe "profitirao" zbog problema sa kojima se suočava njegov najveći domaći rival, Huawei, koji je uzdrman na inostranom tržištu zbog američkih sankcija. Južnokorejski Samsung se vratio na prvo mesto po prodaji telefona u trećem kvartalu, potisnuvši Huawei koji mu je tu poziciju proteo u drugom tromesečju.

Prema podacima IDC-a, Samsung je u periodu jul-septembar prodao 80,4 miliona telefona, Huawei 51,9 miliona, Xiaomi 46,5 miliona, a Apple 41,6 miliona.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Apple kažnjen zbog netačne reklame

Apple je kažnjen sa 10 miliona evra, problem su njihovi telefoni...

.

Prvo zlato, drugo blato, treći Xiaomi

Xiaomi je u trećem kvartalu isporučio rekordnih 46,6 miliona telefona, sada je treći najveći brend smartfona na svetu

.

Dok se umivate, napunite bateriju telefona

Ovaj punjač napuni bateriju telefona za samo 19 minuta!

.

Pet zanimljivih funkcija kamere za koje možda niste znali

Osim za fotografisanje i snimanje videa, kamera vašeg telefona može da posluži za još po nešto. Predstavljamo vam pet načina na…

.

What a Wonderful World

MacBook i iPad se više neće sastavljati u Kini

.

Umesto reciklaže prodavali stare Apple uređaje

Apple je u Kanadi sklopio dogovor sa kompanijom Geep, prema kom, kada korisnici donesu stare uređaje, oni budu prosleđeni i…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo