...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

06.04.2021.

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu zastavu svojoj mučnoj telefonskoj diviziji.

.

U saopštenju, kompanija je objavila da će "LG nastaviti da koristi svoju mobilnu ekspertizu i razvija tehnologije povezane sa mobilnošću, kao što je 6G, kako bi pomogao daljem jačanju konkurentnosti u drugim poslovnim oblastima".

Za sada je LG rekao da je njegov trenutni inventar telefona i dalje dostupan za prodaju i da će postojeći uređaji i dalje dobijati podršku nakon prodaje i ažuriranja softvera "tokom određenog vremenskog perioda koji će se razlikovati u zavisnosti od regiona". Kompanija očekuje da će se likvidacija svog mobilnog poslovanja završiti do kraja jula, mada napominje da će neki LG telefoni moći da se prodaju i posle tog datuma.

"Odlazak LG-ovog brenda iz mobilnog prostora možda će neke razočarati, ali mi smo u industriji u kojoj je promena i rad ono što je u najboljem interesu zaposlenih i akcionara", rekao je šef LG-a za globalne korporativne komunikacije Ken Hong. "Kao što su i drugi voljeni brendovi telefona pokazali pre nas, to je igra brojeva, a ne takmičenje u popularnosti".

Jasno je da LG nije bio spreman da odustane od svojih ambicija u vezi sa pametnim telefonima bez borbe. Prošlog meseca korejski list Dong-A Ilbo izvestio je da je čak vodio pregovore o prodaji rastućeg posla nemačkom Wolksvagen AG i vijetnamskom Vingroup JSC, međutim to je propalo. Prema Nikkei Asia, na LG-jevu nesposobnost da pojača poslovanje sa pametnim telefonima uticala je barem delimično globalna nestašica poluprovodnika - za razliku od domaćeg rivala Samsunga, LG ne proizvodi sopstvene čipsetove za pametne telefone.

Izvor: www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Novosadska nedelja ponosa ruši predrasude

U toku je Novosadska nedelja ponosa koja će trajati sve do 27. maja. Ovo će biti prilika da se podigne…

.

Vredi pročitati: "Majstor i Margarita"

U novogodišnjoj nedelji, diplomirana muzička umetnica Ivana Antić preporučuje klasik "Majstor i Margarita" ruskog pisca Mihaila Bulgakova.

.

Algoritam rešava detektivsku priču

Iza pseudonima Časlav Gospodarski, koji je potpisnik nedavno obajvljenog romana "Algoritam", nalazi se Saša Jovičić. Ovaj detektviski triler nastao je…

.

Vesele sedamdesete postaju Vesele devedesete

Netfliks i kreatori originalne serije ponovo če pokušati da odigraju na kartu nostalgije i snime novu verziju sitkoma koji je…

.

Zašto vest da u Škotskoj deca mogu da biraju pol i nije vest

Deca stara četiri godine i više moći će da biraju pol u školskim ustanovama bez saglasnosti roditelja, prema novom LGBTQ+…

.

Upoznajte belgijski strip

Pored različitih izložbi, predstava i performansa koji će biti održani od 2. do 5. septembra u sklopu Kaleidoskopa kulture, novosadska…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo