.
Trenutno : svetlosno zagađenje
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Lifestyle / Tehnologija

Skandali oko Facebooka ne prestaju

05.06.2018.

Društvena mreža Facebook, koja je natovarila sebi na vrat brojne neprijatnosti, nastavlja potpuno istim tempom. Kako navode brojni mediji, ova kompanija delila je podatke i sa kompanijama Apple, Microsoft i Samsung.

.

Facebook je navodno imao nekoliko partnerstava o deljenju podataka sa nekim velikim imenima u IT industriji, a kako se navodi u izveštaju koji je objavio New York Times, u pitanju je bar 60 različitih proizvođača i to se protezalo u prethodnih 10 godina.

Takvi sporazumi su Facebooku omogućili da delovanje proširi integrišući neke od svojih funkcija u uređaje drugih kompanija, kao što su "like" taster, adresari i razmena poruka, dok je Facebook je ovim kompanijama omogućavao da pristupaju podacima korisnika i njihovih prijatelja, bez odobrenja i znanja korisnika.

Kompanija Facebook odgovorila je na ovaj izveštaj izjavom da su pomenuta partnerstva formirana kao neophodna u prvim danima pametnih telefona, kada je Facebook pokušavao da svoj servis donese što većem broju korisnika.

Šta je od ovoga istina - procenite sami.

.
Baza koja sadrži kontakt podatke miliona Instagram infulensera navodno je pronađena online. Kako piše TechCrunch, baza podataka…
.
Ako spadate u ljude koji 24 sata provode slušajući muziku, a posebno vam bitan kvalitet slušalica, kompanija Sony ima lepu vest.
.
Verzije Minecrafta postoje za različite platforme i uređaje, kao što su PC, Xbox One, Nintendo Switch… I sve one dozvoljavaju…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?