...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Skandali oko Facebooka ne prestaju

05.06.2018.

Društvena mreža Facebook, koja je natovarila sebi na vrat brojne neprijatnosti, nastavlja potpuno istim tempom. Kako navode brojni mediji, ova kompanija delila je podatke i sa kompanijama Apple, Microsoft i Samsung.

.

Facebook je navodno imao nekoliko partnerstava o deljenju podataka sa nekim velikim imenima u IT industriji, a kako se navodi u izveštaju koji je objavio New York Times, u pitanju je bar 60 različitih proizvođača i to se protezalo u prethodnih 10 godina.

Takvi sporazumi su Facebooku omogućili da delovanje proširi integrišući neke od svojih funkcija u uređaje drugih kompanija, kao što su "like" taster, adresari i razmena poruka, dok je Facebook je ovim kompanijama omogućavao da pristupaju podacima korisnika i njihovih prijatelja, bez odobrenja i znanja korisnika.

Kompanija Facebook odgovorila je na ovaj izveštaj izjavom da su pomenuta partnerstva formirana kao neophodna u prvim danima pametnih telefona, kada je Facebook pokušavao da svoj servis donese što većem broju korisnika.

Šta je od ovoga istina - procenite sami.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo