.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

SEMPL 2018: Skoči i reci hop

26.10.2018.

Kažu da haos može biti kreativan i da podstiče na razmišljanje koje nije uobičajeno. Dopušta li infromatičkno doba, četvrta industrijska revolucija, digatlna era, kako god nazvali savremeni trenutak na globalnoj mreži, da čovek bude u haosu? Odgovor na ovo pitanje daće Finkinja Ana Bakstrom na ovogodišnjoj "Sempl" konferenciji u Portorožu.

.

Nikolaos Dimitriadis, izvor: Youtube

Ova istraživačica i profesorka socijalne psihologije iz Helsinkija predstaviće kako haotičnost, nepostojanost i nepredvidljivost ljudskih misli i odluka mogu postati važni činilac finansijskog uspeha.

Pored taktike, za uspeh na duže staze je mnogo više zaslužno strateško razmišljanje. Zato narodna mudrost kaže "prvo skoči, onda reci hop", a američki pragmatičar Ves Šafer objasniće učesnicima 20. Sempl konferencije kako digitalne strategije utiču na našu ishranu, boje koje nosimo, za koga glasamo i koga baš i "ne volimo".

O nevidljivim procesima koje krije pogled na ekran u kombinaciji sa klikom miša ili dodirom vrhovima prstiju, govoriće 30. novembra u Portorožu Nikolaos Dimitriadis, nagrađivani komunikator i autor knjige "Neuroscience for Leaders: A Brain Adaptive Leadership Approach".

Više informacija na linku: www.sempl.si

.
Pored redovnih fotografija koje mogu da stoje na našem Instagram profilu, uveliko postoje i storiji koji relativno brzo, odnosno…
.
Kao što je i najavljeno nešto ranije, Facebook Messenger svojim korisnicima omogućio je unsend opciju.
.
Kompaniji Apple nedavno je odobren patent koji sprečava pogrešno nošenje slušalica.
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?