...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Roli Blocks - muzika u džepu

22.11.2016.

Kompanija koja je već stvorila radikalnu izmenu tradicionalne muziče tastature u modelima Seabord Grand i Seaboard Rise, predstavile su ovih dana novi skalabilni muzički sistem - ROLI blokove.

Roli tvrdi da je njihov novi komplet dizajniran tako da bude super pristupačan, jednostavan za korišćenje i mobilan, što omogućava da stvaramo muziku u pokretu sa značajnim lakoćom. Modularni muzički studio sastoji se od poslaganih kvadratića, a zapravo su to muzičke jedinice koje rade samostalno ili se povezuju kako bi sihrono radile zajedno.

.

Foto: Screenshot

Svaki blok ima svoje jedinstvene karakteristike. Takozvani Lightpad Block ima svetleću podlogu, koja vam omogućava da stvarate muziku uz pomoć tapkanja, pritiskanja, povlačenja ili nekih drugih pokreta prstima.

Uz komplet idu i dva posebna dela opreme, jedan se zove Live Block, a drugi Loop Block i služe da fizički kontrolišete šta ste snimili, šta želite da pustite ili doradite u realnom vremenu. Blocks koristi iOS operativni sistem i aplikaciju Noise, a sa hardverom se konektuje preko Bluetooth veze.

Osnivač i CEO Rolija Roland Lamb, poručio je da je muzika "univerzalni jezik koji svako razume, ali da ga samo nekolicina može govoriti i da ova naprava dolazi da promeni sve". "Blocks će to promeniti i omogućiti ljudima da iskuse užitak i sreću stvaranja muzike po prvi put", rekao je Lamb povodom lansiranja novog proizvoda.

Da bi isprobali novu stvarčicu, Roli je angažovao i nekoliko muzičara, a među njima je i naša omiljena Grimes, zatim Steve Aoki i RZA.

Lightpad Block, Live Block i Loop Block mogu da se kupe na Rolijevom sajtu, kao i u Apple Stores. Lightpad Block košta oko 170 funti, a Live Block i Loop Block koštaju oko 70 funti.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Talogom od kafe ojačali beton

Istraživači sa australijskog univerziteta RMIT, otkrili su da bi mogli da proizvedu beton koji je 30 odsto jači obradom i…

.

Žongliranje kao sudbina

Ona je Paula Karolina. On je Džefri Franko. On dolazi iz Amerike, ali je poreklom iz Meksika. Ona je iz…

.

Jednodnevno planinarenje po Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada organizuje jednodnevnu planinarsku akciju nazvanu "Novogodišnje čarolije na Fruškoj gori" u subotu 29. decembra. Planirana…

.

Smem li da kažem konoplja?

Da li ćemo marihuanu, gandžu, džicu moći da koristimo za lečenje ili ne? To je bilo i glavno pitanje na…

.

Art & Craft za rođendan Berberaja

Art & Craft mini fest očekuje vas u Čaroliji Berberaj od 14. do 17. aprila povodom 13. rođendana berbernice. Odlučili su da…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo