...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Premijera novog spota Ok Go samo na Fejsu

24.11.2016.

Novi spot benda Ok Go, za pesmu The One Moment, možete pogledati ekskluzivno na Facebook stranici ovog benda. Biće oni zapamćeni kao jedan od prvih bendova koji je svoju premijeru napravio upravo na ovoj društvenoj mreži.

Facebook je tokom ove godine počeo u velikoj meri da promoviše video opcije, odnosno da podstiče korisnike da svoje video materijale uploaduju direktno na Timeline. Do sada smo uglavnom svoje video radove kačili na YouTube, da bi na Facebook okačili link. Facebooku se ovo baš i nije sviđalo, jer svakim klikom na taj link, korisnici su zapravo odlazili sa njihove stranice.

.

Da bi sprečli ovaj "video odliv" korisnika, Facebook je prilagodio svoj algoritam tako da svaki koji je uploadovan direktno na timeline dobija automatski veći reach, bez plaćanja boost opcije, i vidljiv je mnogo većem broju ljudi.

Verovatno je to jedan od razloga zašto je Ok Go odlučio da svoj video promoviše na fejsu, ujedno promovišući sve popularnije video opcije ove društvene mreže.

Inače, novi spot benda jednako je zanimljiv i dramatičan kao i svi njegovi prethodnici. Bend je poznat po tome što u spotovima prelazi granicu mogućeg, ali uvek uspešno, da bi izvodio neke on najneverovatnijih vratolomija.

Ovoga puta u pitanju je niz dogadjaja, oko stotinu, koji su ukupno trajali 4,2 sekunde u realnom vremenu. Zatim je snimak usporen, da bi se dobio savršen redosled eksplozija, padova i ostalih vratolomija, koji se ređaju u ritmu muzike.

Frontmen benda Damian Kulash rekao je medijima, da je na momente mislio da će mu "mozak eksplodirati", jer sprovesti ovu kompliovanu ideju u delo nije bilo ni malo jednostavno.

Spot pogledajte ovde.

M.L. 

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Toksična pozitivnost ugrožava našu emocionalnu otpornost

Da li je čaša polupuna ili poluprazna? Ili je možda sa čašom sve u redu, bez obzira na to koliko…

.

Začarani krug prokrastinacije

Prokrastinacija je odlaganje obaveza, zadataka i akcija za kasnije. Mladi su joj, često, vrlo skloni. Iako je pojedincima poznato da…

.

Škofja Loka: Nema kompromisa kada je muzika u pitanju

Letnja scena Dorćol Platza bila je domaćin novoj muzičkoj atrakciji bendu Škofja Loka u okviru ovogodišnje Kontakt konferencije. Ovaj mnogočlani…

.

Kakva sudbina čeka TikTok?

Američki Senat drži zemlju u neizvesnosti pred glasanje o zakonu koji bi mogao da dovede do zabrane društvene mreže TikTok.…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo