...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Poziv za prijave na međunarodno takmičenje u programiranju

14.04.2016.

Studenti i srednjoškolci koji vole programiranje još uvek imaju vremena da se prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9. 

.

Svi zainteresovani studenti i srednjoškolci mogu i tokom aprila da se registruju na internet portalu www.bubblecup.org i pridruže takmičarima u rešavanju zadataka u okviru prve onlajn runde. Prva onlajn runda otvorena je do 25. aprila, dok će drugi krug  biti organizovan od 1. do 25. maja 2016. godine.

Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unapred definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih zadataka, a osmislio ga je 2008. godine Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji sa željom da privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od tri hiljade učesnika.

"Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji je da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa. Bubble Cup takmičenje je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora", ističe Nataša Malinović,Direktorka Bubble Cup-a.

Finale "Bubble Cup" takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Detalje o pravilima takmičenja zainteresovani studenti mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi bubble@bubblecup.org ili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Prijavi se za Bubble Cup 12 takmičenje

Prestižno međunarodno takmičenje u programiranju Bubble Cup 12, biće održano u Beogradu u organizaciji Microsoft razvojnog centar u Srbiji. Svi…

.

Saradnja između Majkrosofta i Comtrade obrazovnih institucija

Kompanija Majkrosoft potpisala je Memorandum o razumevanju sa tri Comtrade obrazovne institucije – ITS Visokom školom strukovnih studija za informacione…

.

Majkrosoft i Petnica organizuju seminar za studente

Majkrosoft razvojni centar Srbija i Istraživačka stanica Petnica organizovaće seminar za studente "Machine Learning and Pattern recognition", koji će se…

.

Stižu nove funkcije za Windows 11

Dolazi i mnoštvo novih funkcija koje se odnose na IT i bezbednost.

.

Veštačka inteligencija pronašla lek protiv smronosne superbakterije

Koristeći veštačku inteligenciju (AI), naučnici su otkrili novi antibiotik koji može da ubije smrtonosne bakterije inače rezistentne na standardne antibiotike.

.

Šta treba znati o kampovanju: saveti za početnike

Otkad znam za sebe planiram da idem na kampovanje, ali nikako da krenem. Čini mi se komplikovano i skupo počinjati,…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo