.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Majkrosoft i Petnica organizuju seminar za studente

22.04.2015.

Majkrosoft razvojni centar Srbija i Istraživačka stanica Petnica organizovaće seminar za studente "Machine Learning and Pattern recognition", koji će se održati u Petnici od 25. jula do 2. avgusta, saopšteno je iz kompanije Majkrosoft Srbija. Organizatori su pozvali sve zainteresovane studente da se do 8. maja prijave za učešće na tom međunarodnom letnjem seminaru.

.

Predavači iz Majkrosoft razvojnog centra Srbija i stručni saradnici Istraživačke stanice Petnica tokom trajanja seminara podeliće svoja dugogodišnja iskustva i znanja o radu na Machine Learning- u.

Program će obuhvatiti Machine Learning Basics, Random Decision Forests, Math behind Support Vector Machine, On-line recognition of mathematical characters, Convolutional Neural Networks in Computer Vision, Natural Language Processing and Entity/Relation Extraction, Automatic language detection in textual content.

Celodnevna predavanja podrazumevaće teorijski i praktičan rad tokom kojeg će učesnici, zajedno sa stručnjacima, raditi na projektnim zadacima sa ciljem usavršavanja znanja iz navedenih oblasti.

Na seminar se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta, posebno oni na završnim godinama osnovnih studija i na postdiplomskim studijama, slanjem svog CV -a i motivacionog pisma na psiml@petnica.rs.

Na osnovu poslatih biografija i motivacionih pisama, studenti će biti obavešteni i pozivani u sledeću fazu selekcije. Na seminar će biti pozvano 18 učesnika.

Više o tome pročitajte ovde.

.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
.
Kucanje u drvo da ne čuje zlo, crven končić oko ruke protiv uroka, šipčenje okolnim ulicama zbog crnih mačaka i apsolutno izbegavanje…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?