...
TRENUTNO13:00 - 14:00Pop up

Lifestyle / Tehnologija

Policajci otpušteni jer su jurili Pokemone umesto lopova

13.01.2022.

Dvojica policajaca u Los Anđelesu dobili su otkaz jer su jurili Pokemone, umesto pljačkaša, pokazuju sudski spisi. Oni su bili parkirani u blizini prodavnice u koju su upali lopovi i dobili su poziv preko radio-veze. Kako pokazuju snimci kamere iz automobila, oni su se tada igrali, a u igri Pokemona jurili su Snorlaksa koga je relativno teško osvojiti, umesto da priteknu u pomoć kolegama. Obojica su to negirali, ali su otpušteni posle istrage.

.

Novi detalji slučaja su se pojavili nedavno kada su objavljeni dokumenti u vezi sa njihovom žalbom, koja je odbačena.

Pošto su ignorisali poziv da se uključe u akciju, "narednih otprilike 20 minuta optuženi su (kamerom) snimljeni kako polemišu o Pokemonima i odlaze na druge lokacije kako bi im se na telefonima pojavila virtuelna stvorenja", stoji u dokumentima.

Luis Lozano i Erik Mičel bili su u patroli kad je radnja prodajnog lanca Mejsiz opljačkana 15. aprila 2017. godine.

Drugi policajac, kapetan Devenport, koji je takođe čuo poziv bio je na poziciji odakle je mogao da vidi prodavnicu i još jedan policijski auto parkiran u blizini, navodi se u dokumentima. Ti obližnji pozornici nisu odgovorili na poziv, pa je kapetan Devenport to učinio lično, spazivši pritom policijski auto kako se okreće i odlazi odatle. Dvojica policajaca su rekli kasnije naredniku koji je pokušavao da ih dobije kako nisu čuli radio. Ali snimak kamera iz automobila otkrio je da su oni raspravljali o pozivu i da su odlučili da ne odgovore.

Umesto toga, pet minuta kasnije čuje se kako pričaju o hvatanju Pokemona.

"Oficir Mičel upozorio je Lozana da je Snorlaks upravo skočio do ugla ulica 46. i Lajmerta", pokazuju dokumenti. Par je onda krenuo u tom pravcu, čime započinje dvadesetominutna gejming partija i diskusija. Čuju se kako pričaju o uspešnom hvatanju Snorlaksa i koliko je bila teška borba sa Togetikom – drugim Pokemonom. "Momci će biti baš ljubomorni", rekao je Mičel.

Obojica policajaca su negirali da su se igrali na dužnosti, tvrdeći da je istražni detektiv Mičel u tom trenutku čitao naglas poruke sa grupe igrača koji su se hvalisali rezultatima. "Detektiv MekKlanahan utvrdio je da optuženi nisu govorili istinu", pokazuju dokumenti.

Disciplinski odbor koji je ih je potom saslušavao proglasio ih je krivim za neodazivanje na poziv za pljačku, davanje obmanjujućih izjava, nereagovanje na radio poziv, igranje Pokemon Go igre na dužnost i davanje lažnih izjava pod istragom

"Okrivljeni su priznali da su napustili reon u potrazi za Snorlaksom, ali su insistirali da su to učinili ‘zajedno’ kao deo ‘dodatne patrole’ i da bi ‘jurili ovo mitsko stvorenje", navodi sud.

Njihovi predstavnici su tvrdili da kamere u automobilu ne bi trebalo da se koriste za snimanje privatnih razgovora i da se ti snimci ne koriste kao dokaz, ali to nije uvaženo. Policajci su zatim pravdu potražili na sudu, gde je njihov slučaj odbijen. Apelacioni sud je takođe odbio žalbu, rekavši da prava dvojice bivših policajaca nisu povređena.

Izvor: BBC News na srpskom


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Robo-pas ipak na ulicama Njujorka, uprkos kritikama da je jeziv i distopijski

Zvaničnici Njujorka predstavili su tri nova policijska uređaja visoke tehnologije, uključujući robotskog "psa" kojeg su kritičari nazvali "jezivim" još pre…

.

Soko zove orla

Organi reda i pametni telefoni: Enkripcija s predumišljajem

.

Bezimena kuhinja za ljude iz Džungle

Te zime je ledio Dunav, a ja sam sa migrantima hodao po Beogradu i njihovom kampu. Na mestu današnjeg "Beograda…

.

Zbunjujuća nova odluka o kućnom redu

Početkom godine u Novom Sadu doneta je nova gradska odluka o kućnom redu u stambenim zgradama - uveden je upravnik…

.

iPhone može lako da se otključa

To što ste stavili šifru pre ulaska u meni na iPhone uređaj, ne znači da ste potpuno sigurni. Postoji alatka koja…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo