...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Pazi koga špijuniraš na fejsu

19.12.2018.

Kad god kopamo po sadržajima na internetu za koje ne želimo da ih neko drugi vidi - iskoristimo najkorisniju opciju na svetu - Clear history. Ova opcija za Facebook ipak mora još malo da sačekate.

.

Iako je društvena mreža Facebook još u maju predstavila opciju Clear history, ona se još uvek nije pojavila.

Kako su iz ove komapnije naveli, do odlaganja je došlo usled tehničkih prepreka na koje su naišli tokom razvoja ove funkcije, te će ona za testiranje biti spremna tek od proleća naredne godine.

Facebook inače planira da skladišti podatke koji se pretražuju, tako što će ih razvrstavatii po segmentima. U pitanju su tri segmeta, među kojima su sajt, korisnikov lični ID i vreme posete.

Bazirano na datumu i vremenu umesto na individualnim korisnicima, Facebook će lako dodeliti istoriju specifičnim ljudima. Ovaj sistem skladištenja kreira se kako bi učinio Clear History relevantnim.

Obzirom na to da opcija kasni, savetujemo vam da makar do proleća pazite koga uhodite.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo