.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Ovi događaji obeležili su tehnološko tržište u 2016

27.12.2016.

Neki od događaja koji su obeležili tehnološko tržište ove godine nisu imali veliki uticaj na naše živote, ali virtuelna i proširena stvarnost kao i autonomni automobili uveliko će promeniti način na koji živimo u budućnosti.

.

Pogledajte koji su, prema izboru sajta Mashable, najvažniji događaji koji su obeležili ovu godinu na tržištu tehnologije.

Baterija Galaxy Note 7 - za mnoge je novi Note bio jedan od najboljih telefona godine, ali zbog problema s baterijama koje su se zapalile u više modela, Samsung je na kraju morao da povuče ovaj telefon s tržišta.

snapchat spectacles

Snapchat je hit – na početku je ova aplikacija mogla samo da šalje samouništive poruke, ali je ove godine postala omiljena društvena mreža tinejdžera. Počele su da je kopiraju i druge društvene mreže, a kolika je njena vrednost u očima investitora saznaćemo sledeće godine kada njenim deonicama počne da se trguje na berzi.

facebooklive jpg

Facebook Live – video prenosi uživo koje su popularizovali Merkat i Periscope, pokazali su se punim pogotkom za Facebook, njegove korisnike i pogotovo za medijske kompanije koje su dobile novi i veoma moćan alat za brze i jednostavne live prenose.

vr photo jpg

Virtuelna stvarnost – na početku godine brojni analitičari su govorili kako će ovo biti godina virtuelne stvarnosti. Iako su Oculus, odnosno Facebook, HTC i Sony predstavili svoje VR uređaje pa je dostupno sve više sadržaja, ovu tehnologiju i dalje koristi jako mali broj ljudi, pa će biti potrebno još vremena dok je korisnici prihvate i počnu masovno da koriste.

iphone 7 jpg

Izlaz za slušalice na iPhoneu – najveća kritika novim modelima Appleovih telefona jeste izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice, a ako su glasine koje kruže mrežom istinite, čini se kako će u budućnosti i druge velike tehnološke kompanije krenuti Appleovim putem i s vremenom izbaciti tradicionalni izlaz za slušalice iz svojih uređaja i zameniti ga s USB-C priključkom.

Izvor: Mashable / Index.hr

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?