...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Ovi događaji obeležili su tehnološko tržište u 2016

27.12.2016.

Neki od događaja koji su obeležili tehnološko tržište ove godine nisu imali veliki uticaj na naše živote, ali virtuelna i proširena stvarnost kao i autonomni automobili uveliko će promeniti način na koji živimo u budućnosti.

.

Pogledajte koji su, prema izboru sajta Mashable, najvažniji događaji koji su obeležili ovu godinu na tržištu tehnologije.

Baterija Galaxy Note 7 - za mnoge je novi Note bio jedan od najboljih telefona godine, ali zbog problema s baterijama koje su se zapalile u više modela, Samsung je na kraju morao da povuče ovaj telefon s tržišta.

snapchat spectacles

Snapchat je hit – na početku je ova aplikacija mogla samo da šalje samouništive poruke, ali je ove godine postala omiljena društvena mreža tinejdžera. Počele su da je kopiraju i druge društvene mreže, a kolika je njena vrednost u očima investitora saznaćemo sledeće godine kada njenim deonicama počne da se trguje na berzi.

facebooklive jpg

Facebook Live – video prenosi uživo koje su popularizovali Merkat i Periscope, pokazali su se punim pogotkom za Facebook, njegove korisnike i pogotovo za medijske kompanije koje su dobile novi i veoma moćan alat za brze i jednostavne live prenose.

vr photo jpg

Virtuelna stvarnost – na početku godine brojni analitičari su govorili kako će ovo biti godina virtuelne stvarnosti. Iako su Oculus, odnosno Facebook, HTC i Sony predstavili svoje VR uređaje pa je dostupno sve više sadržaja, ovu tehnologiju i dalje koristi jako mali broj ljudi, pa će biti potrebno još vremena dok je korisnici prihvate i počnu masovno da koriste.

iphone 7 jpg

Izlaz za slušalice na iPhoneu – najveća kritika novim modelima Appleovih telefona jeste izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice, a ako su glasine koje kruže mrežom istinite, čini se kako će u budućnosti i druge velike tehnološke kompanije krenuti Appleovim putem i s vremenom izbaciti tradicionalni izlaz za slušalice iz svojih uređaja i zameniti ga s USB-C priključkom.

Izvor: Mashable / Index.hr

Možda te još zanima:

.

Stipendije za zaposlene mlade

Otvoren je konkurs Hjubert Hamfri programa za stipendirani boravak u Sjedinjenim Američkim Državama, namenjen zaposlenim mladima na početku svojih karijera.

.

Prednost pri zapošljavanju studentima povratnicima iz inostranstva?

Ministarstvo nauke objavilo je Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja do 2020, u kojoj şe pored ostalog navodi da treba podsticati…

.

Borba za bolje uslove studiranja tek počinje

Na protestu održanom u Univerzitetskom kampusu, studenti okupljeni oko Studentskog pokreta Novi Sad još jednom su iskazali nezadovoljstvo zbog toga…

.

Realno ukidanje naplata overe semestra i prijave ispita

Predstavnicima Studentskog pokreta Novi Sad rečeno je na sastanku u Ministarstvu prosvete da je njihov zahtev za ukidanje naplate redovnih…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo