...
TRENUTNO15:50 - 17:20Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Novi iOS 10 od utorka na uređajima širom sveta

12.09.2016.

Nakon što je kompanija Apple prošle nedelje predstavila novi hardver, odnosno novi iphone sedam i apple wach druge generacije, sada u njih stiže i novi softver. Nova verzija mobilnog operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje iOS 10, od 13. septembra će biti dostupna za besplatan download širom sveta.

.

Foto: Screnshot

Među najzanimljivijim novim funkcijama koje donosi novi iOS 10 je "Raise to wake" odnosno mogućnost da se na telefonu "probudi" zaključani ekran kada se on podigne. Notifikacije izgledaju totalno drugačije kada ih primite na home ekran, a tu su i mnogobrojna poboljšanja za 3D Touch.

Apple Maps dobija novi dizajn, mape su sada proaktivnije i donose mnogo više opcija za sugestije i predviđanje. Osvežen je i Apple Music, sa potpunim redizajnom.

Phone aplikacija u iOS-u 10 je takođe evoluirala, a Messages dobija rich linkove, što omogućava video fajlovima i sličnom sadržaju da se reprodukuje unutar poruke. Emotikoni su sada tri puta veći. Apple Music je sada integrisan i u Messages.

Apple je tokom predstavljanja novog iOS-a na svojoj Worldwide Developer Conferenciji 2016 potencirao sigurnosne opcije, a one uključuju end-to-end enkripciju, koja je podrazumevana na svim messaging aplikacijama.

Apple iOS 10 je, kao besplatna nadogradnja, od ove jeseni dostupan za iPhone 5 i novije telefone, iPod touch šeste generacije, iPad mini 2 i novije, iPad četvrte generacije, kao i za odgovarajuće iPad Air i iPad Pro modele.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Kultura ne zanima nikoga

Uz turizam i sport, kultura  je jedna od najpogođenijih oblasti zbog globalne pandemije i pitanje je kada će se oporaviti.…

.

Nedelja književnosti u Novom Sadu

U narednih sedam dana Novi Sad će ugostiti 20 stranih i oko 70 domaćih pisaca u okviru treće nedelje Kaleidoskopa…

.

Cene stanova previsoke, a potražnja nikad veća

Traženje stanja je i bez dodatnih komplikacija često noćna mora. Treba ukopiti cenu, lokaciju, broj soba, dužinu ugovora i sve…

.

U omladinskim centrima se stiče neformalno obrazovanje

Omladinski centri su prostori namenjeni mladima, gde oni stiču zanja, veštine i iskustva, što doprinosi njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom…

.

Instagram je broj jedan za promociju dizajnerskih radova

Svetlana Živanović je grafička dizajnerka i dve godine provela je u gejmerskoj industriji i arhitektonskoj vizuelizaciji. Sada je freelance logo dizajner…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo