...
TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Novi iOS 10 od utorka na uređajima širom sveta

12.09.2016.

Nakon što je kompanija Apple prošle nedelje predstavila novi hardver, odnosno novi iphone sedam i apple wach druge generacije, sada u njih stiže i novi softver. Nova verzija mobilnog operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje iOS 10, od 13. septembra će biti dostupna za besplatan download širom sveta.

.

Foto: Screnshot

Među najzanimljivijim novim funkcijama koje donosi novi iOS 10 je "Raise to wake" odnosno mogućnost da se na telefonu "probudi" zaključani ekran kada se on podigne. Notifikacije izgledaju totalno drugačije kada ih primite na home ekran, a tu su i mnogobrojna poboljšanja za 3D Touch.

Apple Maps dobija novi dizajn, mape su sada proaktivnije i donose mnogo više opcija za sugestije i predviđanje. Osvežen je i Apple Music, sa potpunim redizajnom.

Phone aplikacija u iOS-u 10 je takođe evoluirala, a Messages dobija rich linkove, što omogućava video fajlovima i sličnom sadržaju da se reprodukuje unutar poruke. Emotikoni su sada tri puta veći. Apple Music je sada integrisan i u Messages.

Apple je tokom predstavljanja novog iOS-a na svojoj Worldwide Developer Conferenciji 2016 potencirao sigurnosne opcije, a one uključuju end-to-end enkripciju, koja je podrazumevana na svim messaging aplikacijama.

Apple iOS 10 je, kao besplatna nadogradnja, od ove jeseni dostupan za iPhone 5 i novije telefone, iPod touch šeste generacije, iPad mini 2 i novije, iPad četvrte generacije, kao i za odgovarajuće iPad Air i iPad Pro modele.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Suština stvaralaštva su emocije

Gala Čaki je likovna umetnica koja živi i radi najviše u Novom Sadu, ali je njen rad prepoznat i nagrađivan…

.

Sa tinejdžerima u turističku turu kroz Novi Sad

Mladi novosađani uskoro će se oprobati u ulozi turističkih vodiča. Već od narednog meseca svi zainteresovani će imati priliku da…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

Sizifova slikovnica za nepismene

Bojan Jokanović je rođen u Tuzli 1985. godine. Živi u Doboju, diplomirani je teolog i veroučitelj. Pored toga, bavi se i…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo