.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Novi iOS 10 od utorka na uređajima širom sveta

12.09.2016.

Nakon što je kompanija Apple prošle nedelje predstavila novi hardver, odnosno novi iphone sedam i apple wach druge generacije, sada u njih stiže i novi softver. Nova verzija mobilnog operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje iOS 10, od 13. septembra će biti dostupna za besplatan download širom sveta.

.

Foto: Screnshot

Među najzanimljivijim novim funkcijama koje donosi novi iOS 10 je "Raise to wake" odnosno mogućnost da se na telefonu "probudi" zaključani ekran kada se on podigne. Notifikacije izgledaju totalno drugačije kada ih primite na home ekran, a tu su i mnogobrojna poboljšanja za 3D Touch.

Apple Maps dobija novi dizajn, mape su sada proaktivnije i donose mnogo više opcija za sugestije i predviđanje. Osvežen je i Apple Music, sa potpunim redizajnom.

Phone aplikacija u iOS-u 10 je takođe evoluirala, a Messages dobija rich linkove, što omogućava video fajlovima i sličnom sadržaju da se reprodukuje unutar poruke. Emotikoni su sada tri puta veći. Apple Music je sada integrisan i u Messages.

Apple je tokom predstavljanja novog iOS-a na svojoj Worldwide Developer Conferenciji 2016 potencirao sigurnosne opcije, a one uključuju end-to-end enkripciju, koja je podrazumevana na svim messaging aplikacijama.

Apple iOS 10 je, kao besplatna nadogradnja, od ove jeseni dostupan za iPhone 5 i novije telefone, iPod touch šeste generacije, iPad mini 2 i novije, iPad četvrte generacije, kao i za odgovarajuće iPad Air i iPad Pro modele.

M.L.

 

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?