...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Lifestyle / Tehnologija

Netfliks staje na kraj deljenju lozinki

23.01.2023.

Za one koji svoju lozinku za Netfliks dele dragim osobama ili najboljim prijateljima, ovo je kraj jedne ere - deljenje lozinke za Netfliks uskoro će postati teško, a sajt za striming je zapravo spreman da početkom 2023. u potpunosti tome stane na put.

.

U izveštaju o zaradi kompanije, Netfliks je najavio da će deljenje lozinki biti nedostupno početkom ove godine, verovatno pre marta, što će ograničiti istovremenu upotrebu Netfliks naloga izvan domaćinstva. Umesto toga, kompanija je fokusirana na promovisanje svoje plaćene opcije deljenja, kao i plana pretplate po nižoj ceni sa oglasima.

Netfliks je naveo da deljenje naloga, koje pripisuje više od 100 miliona domaćinstava, "potkopava njihovu dugoročnu sposobnost da investiraju i poboljšaju platformu, kao i da grade poslovanje".

Suzbijanje nije nova namera Netfliksa, ranije su testirane dodatne naknade i najavljivana je naplata za zajedničke naloge još 2021. godine. Prema novim uslovima, jedan Netfliks nalog mogu da koriste oni koji žive pod jednim krovom, pridržavajući se najstrože definicije domaćinstva. Ovo je već testirano na tržištu Latinske Amerike, gde su oni koji dele lozinke morali da plate dodatno.

Nova pravila su rezultirala nekim otkazivanjima, kaže Netfliks, ali kompanija očekuje da će domaćinstva koja su dobijala lozinke poštovati nova pravila i uspostaviti sopstvene naloge, što bi na kraju poboljšalo prihod kompanije. 

Izvor: Nova


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Peta sezona serije "Stranger Things" pod znakom pitanja zbog štrajka scenarista

Produkcija pete sezone popularne serije "Stranger Things" obustavljena je do daljeg, zato što su se njeni kreatori solidarisali sa štrajkačima…

.

U junu stiže šesta sezona legendarne serije "Black Mirror"

Šesta sezona legendarne serije "Black Mirror" stiže ovog juna na Netfliks. Sve to je najavaljeno u nedavno objavljenom trejleru iz…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

.

"Stranger Things" kao animirana serija?

Netfliks će kreirati animiranu seriju smeštenu u naučno-fantastični svet "Stranger Things", ne bi li od popularne serije napravio veliku franšizu.

.

Dust & Neon: Roboti u prašini Divljeg zapada

Možda se sećate sada već legendarnog filma "Cowboys & Aliens" iz 2011. godine koji je dokazao da u prljavštinu Divljeg…

.

Telefon umesto džojstika za Netflix igre

Netflix je započeo testiranje igara za TV, što će ljubiteljima njihovih igara pružiti nove načine da u njima uživaju. Ovo…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo