.
Trenutno
Dnevna soba
 Jovan Marjanović
Lifestyle / Tehnologija

Najveći regionalni događaj posvećen veštačkoj inteligenciji

30.10.2019.

Zemunski Madlenianum biće domaćin Wonderland AI (Artificial Intelligence) samita, najvećeg događaja u jugoističnoj Evropi posvećenog veštačkoj inteligenciji. U petak 8. novembra okupiće se svetski stručnjaci iz ove sfere, a najzvučnija imena stižu iz prestižnih kompanija – najvećih giganata 21. veka.

.

Wonderland AI Summit nudi inovativan pristup aktuelnim tendencijama na polju veštačke inteligencije, a učesnici će kroz više od 20 predavanja i radionica saznati kakva je njihova primena u raznim industrijama.

Događaj će okupiti više od 600 učesnika, skoro 20 govornika i veliki broj sjajnih izlaganja koja će još jednom pokazati koliko je veštačka inteligencija prisutna u proizvodima, uslugama i navikama koje primenjujemo na svakodnevnom nivou.

U razgovoru za Oradio osnivač ove manifestacije Jovan Stojanović rekao je da je jako bitno to što dolaze govornici koji mogu da naprave promene. 

"Dovodimo ljude koji su na visokim pozicijama u svojim kompanijama i koji će, ukoliko prepoznaju ambijent koji se dešava ovde u samom regionu, sigurno biti zainteresovani da pokrenu neke lokalne inicijative, u smislu toga da možda omoguće neku lokalnu saradnju sa ljudima iz naše zajednice ili da otvore neki svoj delivery centar jer je zapravo to i poenta same konferencije", rekao je Jovan Stojanović. 

Poseban pečat događaju pružiće Christoph Welsbach, partner u IBM ventures i jedan od najuticajnijih AI investitora današnjice, kao i Sorin Cheran – Chief AI technologist u kompaniji Hewlett Packard, Ina Tokareva – Head of AI u Sisense i Karthik Mutswamany – Lead data scientist u najvećoj evropskoj softverskoj kompaniji SAP

Kako navode organizatori, Wonderland AI Summit je deo aktivnosti najveće globalne zajednice posvećene veštačkoj inteligenciji – City.AI, a njena glavna misija je promocija znanja u oblasti veštačke inteligencije, upoznavanje primera dobre prakse iz celog sveta, kao i podrška inovatorima koji su željni da svoje proizvode u oblasti veštačke inteligencije pokažu svetu.

.
Kolika je moć striming platformi i sadržaja za gledanje na zahtev (video on demand) pokazuje i lansiranje nove platforme kompanije…
.
Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti,…
.
Korisnici Tvitera će od danas pored pojedinačnih profila moći da prate i teme koje ih zanimaju. 
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?