...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Najbolje aplikacije za obradu fotografija na telefonu

20.04.2022.

Kamere na pametnim telefonima su poslednjih godina sve bolje, a popularnost aplikacija za uređivanje i retuširanje fotografija je eksplodirala.

.

Ukoliko skrolujete instagramom, primetićete da skoro svaka fotografija ima neku vrstu filtera ili je na ovaj ili onaj način "isfotošopirana".

Iako su računari apsolutno nezamenljivi kada je u pitanju foto montaža, tokom godina su se pojavile razne aplikacije za mobilne uređaje koje imaju čak i napredne alate prenete direktno iz Fotošopa ili drugih profesionalnih programa za fotografiju.

Evo pet najboljih i besplatnih aplikacija za mobilno uređivanje fotografija.

1. Snapseed

Aplikacija koju je razvio Google nudi mnoštvo opcija i alata koji su namenjeni osnovnoj obradi fotografija. To se odnosi na podešavanje boja, ekspozicije, oštrine, svetlosti.

Osnova nije sve, u aplikaciji možete uređivati fotografije i naprednijim alatima poput "healing tool". Ovaj alat omogućava uklanjanje nekih nepravilnosti ili objekata sa fotografije.

Pored raznih alata, postoje i unapred napravljeni filteri. Snepseed poseduje kvalitetne filtere čija implementacija može u potpunosti promeniti doživljaj fotografije. Filteri se veoma jednostavno dodaju odabirom sa liste, a mogu se primeniti i na više fotografija u isto vreme.

2. Lens Distorsions

Lens Distorsions je više aplikacija za svetlosne efekte, nego uređivanje.

Ova aplikacija omogućava da na fotografiju dodajete sunčevu svetlost, odsjaje sočiva, kišu, sneg ili maglu.

Uopšteno govoreći, ova aplikacija se fokusira na svetlost i efekat vremena na fotografije i to radi najbolje kada su u pitanju mobilne aplikacije.

Aplikacija je besplatna za preuzimanje na Androidu i iOS-u pod skraćenicom „LD“

3. VSCO

VSCO je verovatno već svima poznata aplikacija. Pripada društvu najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija, a omogućava korisnicima "filmski izgled" fotografija uz pomoć mnoštva filtera.

Jedno od karakteristika VSCO je što je primena filtera nešto nežnijeg karaktera. Ova aplikacija ne menja fotografiju iz korena, već više primenjuje fine promene svetlosti i boje.

Aplikacija je naročito popularna među ljubiteljima Instagrama i dostupna besplatno na obe mobilne platforme.

4. Afterlight

Afterlight je aplikacija koja pored manipulacije boje, svetlosti i oštrine, nudi i širok spektar naprednih alata.

Aplikacija obiluje opcijama koje mogu u potpunosti promeniti fotografiju i ima na raspolaganju filtere koje su napravili poznati fotografi i umetnici.

Aplikacija je dostupna na svim paltformama.

5. Picsart

Ova aplikacija trenutno ima oko 500 miliona korisnika i dostupna je u više od 30 jezika. Ovo govori o popularnosti aplikacije, ali ona nije zasnovana na standardnom uređivanju i filterima.

Picsart omogućava "remiksovanje" fotografija, dodavanje teksta, alat za kloniranje sličan onom u naprednim programima za foto montažu i plus neke opcije video uređivanja.

Aplikacija ima i ugrađenu kameru, kolaže, biblioteku klipartova i dostupna je u dve varijante: besplatna i premijum.

Izvor: www.nova.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Najbolje aplikacije za sređivanje fotki

Leto i godišnji odmori za mnoge znače putovanja, zabavu, druženja i priliku za gomilu uspomena i fotografija koje će rado…

.

Za glas Dart Vejdera od sada zaslužena veštačka inteligencija

Legendarni glumac Džejms Erl Džons koji je pozajmio svoj glas Dart Vejderu u filmskim i serijskim Star Wars ostvarenjima, kao…

.

Trotinet sa solarnim punjačem

Britanski startup Bo, predstavio je svoj električni trotinet koji može samostalno da se puni, bez povezivanja na električnu mrežu. Naime, ovaj…

.

Project Winter: Igra koja će vas posvađati sa prijateljima

Multiplejer naslov "Project Winter" nedavno je obeležio zavidan jubilej - više od 2,5 miliona aktivnih igrača. Svi su oni okupljeni…

.

Mobilni operateri najavljuju hologramske razgovore

Glavni evropski operateri mobilnih mreža najavili su projekat prenosa trodimenzionalnih slika u realnom vremenu. Vodafon, Telefonika O2, Dojče telekom i Orandž…

.

I audioknjige na Spotify aplikaciji

Sve je više onih koji nemaju vremena da se skrase uz obične knjige od papira, pa biraju audio naslove koje…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo