...
TRENUTNO16:00 - 16:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Lista sedam najuticajnijih igara na telefonima

25.10.2016.

Pre nego što pogledamo listu igara za koje se smatra da su najuticajnije, treba odmah istaći da ovo svakako nije lista najboljih igara koje su do sada izašle na telefonima, niti je po sredi pregled najpopularnijih mobilnih igara. Umesto toga, spisak predstavlja najuticajnije igre, što je potpuno drugačiji i mnogo subjektivniji kriterijum.

.

Sve pobrojane igre su definisale mobilni gejming na svoj način, a iako su neke od njih vrlo stare, kao što je to na primer Snake koji se pojavio davne 1997. godine na Nokia 6110 telefonu, na ovoj listi naravno ima i novih.

Kao druga igra koja je izuzetno uticala na mobilni gejming ističe se Angry Birds koji se pojavio 2009. godine na Apple-ovoj ioS platformi.

flappy jpg

Nakon njih možemo istaći Fruit Ninja (2010), Temple Run (2011), Clash of Clans (2012), Flappy Bird (2013), dok su se na sedmomnašle dve igre u kategoriji "značajnih" - Pokemon Go i Dead Trigger.

Izvor: Phonearena

Možda te još zanima:

.

Spremite se za jesen

Problem u koji svi često upadnemo kada vreme postane hladnije i kada se približi jesen, jeste taj da smo pogledali…

.

Budi spajdermen

Ako si Spiderman fan i voliš arkadne igrice onda danas imamo pravi sajt za tebe - Arcade Spiderman Games. 

.

Nova gejming platforma?

Amazon razvija "Netfliks za igre", tj. streaming servis za igre. Reč je o konceptu po kome ovaj servis ustupa hardverske…

.

Aplikacije koje smo preuzimali u 2018. godini

Iako na trenutak ne bismo znali da nabrojimo više od 20 aplikacija, statistički podaci kažu da broj aplikacija koje smo…

.

Moguće kontrolisanje gejmerskog života kod dece

Nekadašnji zavisnik od video igara kreirao je aplikaciju koja roditeljima omogućava da isključe neku gejming konzolu sa određene udaljenosti.

.

Virtuelna tastatura za poneti

Kompanija Tap Systems napravila je nosivi uređaj koji istovremeno predstavlja tastaturu i miša, ali i gejming kontroler, koji u sebi obezbeđuje jednostavnost i…

  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo