...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Kritika Snapchata zbog promovisanja "zapadne" lepote

17.08.2016.

Snapchat se našao na udaru žestokih kritika zbog kontroverznog filtera "yellowface" koji su mnogi korisnici nazvali rasističkim, optužujući kompaniju da promoviše zapadnu lepotu. Filteri na popularnoj aplikaciji Snapchat ovih dana jedna su od glavnih tema društvenih mreža, ali i svetskih medija.

.

Kritičari ne odustaju od svojih tvrdnji da Snapchat promenama izgleda očiju, crta lica, boje kože i nosa vrši promociju "zapadne lepote", ne uzimajući u obzir činjenicu da se ljudi razlikuju po boji kože i crtama lica.

Jedna od korisnica aplikacije napisala je da joj je jedan od filtera povećao oči, suzio nos i posvetlio kožu zbog čega je vremenom počela da mrzi svoj nos.

Ipak, uprkos svim kritikama, objave na Instagramu, Snapchatu i Twitteru otkrivaju da se sporni filteri dopadaju većini muškaraca i žena i da ga rado koriste.

Možda te još zanima:

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Najbolje aplikacije za obradu fotografija na telefonu

Kamere na pametnim telefonima su poslednjih godina sve bolje, a popularnost aplikacija za uređivanje i retuširanje fotografija je eksplodirala.

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Šta se kuva?
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo