...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Kina ugasila 361 internet stranicu zbog piraterije

08.05.2019.

Kineske vlasti objavile su detalje akcije koja je bila usmerena protiv stranica koje šire piratski sadržaj, što je rezultiralo gašenjem 361 internet stranice i hapšenjem 251 osobe povezane sa distribucijom takvog sadržaja.

.

Vlasti su otkrile da su pored toga ugasile i 57 aplikacija koje su vodile na piratski sadržaj, što je sve, kažu oni, "neizbežan uslov za poboljšanje konkurentnosti kineske filmske i televizijske industrije", prenosi TorrentFreak.

Među njima se našla i aplikacija za piratske filmove Twist Film koja je, navodno, do gašenja imala 100 miliona korisnika i nudila je oko 150 hiljada filmskih naslova. 

Samo u jednoj kineskoj regiji zaplenjeno više od 13.600 primeraka različitog hardvera kao što su serveri i oprema za reprodukciju i enkripciju. Ova akcija dolazi u vreme početka novog kruga pregovora oko trgovinskih sporazuma između Kine i SAD koji se održavaju u Pekingu.

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Nova godina u bikiniju, ima li šta bolje?

Nova godina se na ovaj ili onaj način obeležava već četiri hiljade godina. Upravo toliko ljudi imaju potrebu da na…

.

Kina gradi podvodne centre podataka

Kina gradi ogromne data centre pod vodom, pomoću kojih planira da uštedi 122 miliona kilovat časova elektriciteta i gotovo deset…

.

Stižu napredni humanoidni roboti iz Kine

Brojne tehnološke kompanije, uključujući i Teslu, razvijaju napredne humanoidne robote i ulažu milijarde u robotsku tehnologiju. Slične planove o razvoju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo