...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Lifestyle / Tehnologija

Kalifornija legalizovala digitalne tablice

14.10.2022.

Digitalne registarske tablice postale su legalne za sve automobile u Kaliforniji, nakon suđenja sa nekoliko vozača koje je trajalo skoro četiri godine. U Kaliforniji korisnici mogu da promene poruke na dnu svojih tablica preko aplikacije za telefon, pa čak i da daju bezbednosna obaveštenja i upozorenja, kao što je označavanje automobila kao ukradenog.

.

Trenutno postoji samo jedna kompanija, pod nazivom Reviver, koja je ovlašćena da ponudi digitalne registarske tablice vozačima u Kaliforniji. Registarske tablice dolaze u dva modela: na baterije ili sa kablom. Opcija na baterije dolazi sa baterijom koja traje pet godina ili 50.000 milja, navodi kompanija Reviver.

Međutim, digitalna registarska tablica deluje kao čist luksuz jer uz nju idu i stalni troškovi. Iako su prvobitno koštale 700 dolara sa mesečnom naknadom od sedam dolara tokom probnog perioda, taj trošak je sad vezan za minimalnu dvogodišnju pretplatu, koja se može plaćati 20 dolara mesečno tokom dve godine ili 215 dolara godišnje tokom četiri godine ako želite opciju na baterije. Verzija sa kablom je još skuplja - 25 dolara mesečno tokom dve godine ili 275 dolara godišnje tokom četiri godine, i trenutno je dostupna samo za pravna lica.

digitalnatablica jpg

I dok je samostalna instalacija opcija, takođe možete dobiti profesionalno instaliranu tablicu na baterije za 99 dolara ili tablicu sa kablom za 150 dolara. YouTube video koji je postavila kompanija kaže da instalacija traje samo pet minuta.

"Metalna registarska tablica je karakteristika života 21. veka iz 19. veka", kaže Nevil Boston, suosnivač kompanije Reviver, na zvaničnoj veb stranici. "Sposobnost naše platforme da pruži veću korisnost, praktičnost i inovaciju svima širom ekosistema vlasništva vozila je bez presedana. Vremenom, podaci i obrasci generisani putem naše jedinstvene platforme imaju priliku da pomognu u razvoju naše transportne infrastrukture i da budu važan alat za bezbednije, pametnije i efikasnije putovanje", nastavio je Boston.

Samo još dve američke države trenutno dozvoljavaju digitalne registarske tablice za lična vozila, Arizona i Mičigen, dok Teksas dozvoljava digitalne tablice za komercijalna vozila.


Mnogi se pitaju šta se dešava kada se baterija isprazni, a vas zaustavi policajac koji je imao loš dan i želi da malo popriča sa vama? Recimo samo da ćete verovatno želeti da imate verziju sa kablom i da ona bude dodatno obezbeđena kako se ne bi slučajno isključila.

Izvor: Benchmark

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

Milijarde dolara bačene, Epl odustaje od električnih automobila

"Epl" je odustao od planova da uđe na tržište električnih automobila, a rukovodstvo firme prekinulo je tajni razvojni projekat na…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Bred Pit u kokpitu Formule 1

Poznati glumac Bred Pit uskoro će ući u kokpit pravog trkačkog automobila za svoj predstojeći film o "Formuli 1", kažu…

.

Formula made in Serbia

Tim "Drumska strela", koji broji oko 60 članova, u potpunosti se sastoji od studenata osnovnih i master studija Beogradskog univerziteta.…

.

Novi Forza Motorsport stiže do kraja godine i biće odličan!

Microsoft je nedavno izbacio prvi trejler nove igre u popularnom trkačkom serijalu "Forza" pod nazivom "Motorsport". Sudeći po onome što…

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo