...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Lifestyle / Tehnologija

Još samo dan za besplatan prelazak na Windows 10

28.07.2016.

Do petka, 29. jula, korisnici imaju priliku da besplatno pređu ovaj operativni sistem, a već nekoliko dana kasnije, počev od 2. avgusta i da ga besplatno ažuriraju na Windows 10 Anniversary Update.

.

Prema saopštenju Microsofta, poboljšana je bezbednost Windows Defendera, koji štiti računare od neželjenih i štetnih programa, kao i Windows Information Protection sistema koji prvi put stiže zajedno sa operativnim sistemom i štiti poslovne korisnike od nenamernog gubljenja ili odavanja poslovnih podataka.

U okviru Windows Anniversary ažuriranja u avgustu stiže i Windows Ink za pisanje i hvatanje beleški digitalnom olovkom a ta funkcija moći će da se koristi u Office aplikacijama, EDGE internet pregledaču i aplikacijama poput Mapa, u kojima korisnici mogu da skiciraju sopstvene rute kretanja.

Windows 10 Anniversary ažuriranja donose i poboljšanja za Microsoft Edge web pretraživač.

L. K.

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Linux jedini podržava dijagonalni način rada monitora

Prema rečima pojedinih developera, savršena rotacija monitora za razvoj softvera iznosi 22 stepena. Upravo to omogućava Linux.

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Čuvajte se StripedFly malvera

Punih pet godina jedan malver ostao je neprimećen zarazivši za to vreme više od milion Windows i Linux sistema.

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

.

Microsoft testira opciju stabilnijeg Windowsa

Microsoft testira rešenje koje će omogućiti da se izbegne potreba za potpunom reinstalacijom Windows operativnog sistema.

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo