...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Izmene na Twitteru za lakšu upotrebu

14.09.2016.

Naše omiljene društvene mreže stalno se menjaju i evoluiraju, a sada je red na Twitter. Koliko puta ste se samo iznervirali jer vam misao nije mogla stati u jedan tvit? Uskoro stiže olaksanje, a kompanija ga je uradila na sasvim lagan i logičan način.

.

Twiter je definitivno jedna od najpopularnijih društvenih mreža u Srbiji, a kao što svi dobro znamo iz iskustva skraćivanja sopstvenih misli, on ima ograničenje objava na 140 karaktera. Kratki tvitovi jesu njegova draž i naravno da bi se ona izgubila ukoliko bi promene bile drastične. No obratite pažnju šta sve utiče na dužinu jedne objave.

Ukoliko zakačite fotku za tvit gubite karaktere, ukoliko stavite smajli – gubite karaktere, ako hoćete da menšnujete nekog ortaka – opet gubite karaktere, ukoliko hoćete da okačite link – gubite karaktere, što ponekad predstavlja veliki problem i zahteva koncentraciju i vreme da bi ste napisali razuman tekst na ovako malo prostora.

Međutim, magazin The Verge izveštava da će nove promene doneti tvitove istog ograničenja na 140 karaktera, ali da se od sada korisnička imena, gifovi, video fajlovi i linkovi više neće računati u taj limit.

Kako se navodi, ova promena će se dogoditi od ponedeljka 19. septembra, iako ju je kompanija najavila još u maju, međutim nikada nije konkretno objavljen datum.

Najzanimljivije je to što menšni više neće zauzimati karaktere, osim ako se nalaze na početku tvita. Takvi tvitovi su do sada bili vidljivi samo vašim prijateljima i vama, a od sada će biti vidljivi svim vašim pratiocima.

Biće to nova nepodnošljiva lakoća Twitera!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Tviter uvodi glasovne poruke u tvitovima

Korisnici na iOS-u mogu da dodaju glasovne poruke u svoje tvitove, koje će dopunjavati kratke tekstualne poruke.

.

Tviter radi na vraćanju verifikacije

Ono što je bitno napomenuti jeste da se radi o potpuno novom sistemu verifikacije.

.

Tviter uvodi zakazivanje tvitova

Do sada je za objavljivanje tvitova bila neophodna upotreba nekih nezavisnih programa, kao što je na primer Tvitdek. Međutim, od sada prestaje…

.

I Tviter uvodi "storije"?

Tokom proteklih nekoliko godina, gotovo sve popularnije društvene mreže, od Facebooka do YouTube-a, uvele su "storije", objave koje nestaju posle…

.

Google lansirao #AndroidHelp za tehničku podršku

Google će od sada Android probleme rešavati i preko Twittera, ali ne u okviru direktnih poruka, već uz pomoć heštega.

.

Tviter uvodi opciju praćenja tema

Korisnici Tvitera će od danas pored pojedinačnih profila moći da prate i teme koje ih zanimaju. 

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo