...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Izmene na Twitteru za lakšu upotrebu

14.09.2016.

Naše omiljene društvene mreže stalno se menjaju i evoluiraju, a sada je red na Twitter. Koliko puta ste se samo iznervirali jer vam misao nije mogla stati u jedan tvit? Uskoro stiže olaksanje, a kompanija ga je uradila na sasvim lagan i logičan način.

.

Twiter je definitivno jedna od najpopularnijih društvenih mreža u Srbiji, a kao što svi dobro znamo iz iskustva skraćivanja sopstvenih misli, on ima ograničenje objava na 140 karaktera. Kratki tvitovi jesu njegova draž i naravno da bi se ona izgubila ukoliko bi promene bile drastične. No obratite pažnju šta sve utiče na dužinu jedne objave.

Ukoliko zakačite fotku za tvit gubite karaktere, ukoliko stavite smajli – gubite karaktere, ako hoćete da menšnujete nekog ortaka – opet gubite karaktere, ukoliko hoćete da okačite link – gubite karaktere, što ponekad predstavlja veliki problem i zahteva koncentraciju i vreme da bi ste napisali razuman tekst na ovako malo prostora.

Međutim, magazin The Verge izveštava da će nove promene doneti tvitove istog ograničenja na 140 karaktera, ali da se od sada korisnička imena, gifovi, video fajlovi i linkovi više neće računati u taj limit.

Kako se navodi, ova promena će se dogoditi od ponedeljka 19. septembra, iako ju je kompanija najavila još u maju, međutim nikada nije konkretno objavljen datum.

Najzanimljivije je to što menšni više neće zauzimati karaktere, osim ako se nalaze na početku tvita. Takvi tvitovi su do sada bili vidljivi samo vašim prijateljima i vama, a od sada će biti vidljivi svim vašim pratiocima.

Biće to nova nepodnošljiva lakoća Twitera!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo