.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Istraživanje: Koje aplikacije najviše koristimo za chat

31.05.2016.

Prenosimo jedno veoma interesantno i sveže istraživanje, sprovedeno u skoro 200 zemalja sveta. Istraživači su pokušali da saznaju koju chat apilakciju najviše koristimo na Androidima.

.

Tržište aplikacija za dopisivanje u današnje vreme je sve veće i veće, sa aplikacijama kao što su WhatsApp, Viber, Hangouts, Telegram i mnoge druge, a najavljena je i Google-ova nova pod nazivom Allo. Naravno tu je i hibridna varijanta kao što je Snapchat, koji predstavlja spoj socijalne mreže i aplikacije za dopisivanje.

Medjutim koju odnjih najviše koristimo i koja je napopularnija? Ekipa Benčmark web sajta prenosi istraživanje kompanije SimilarWeb, koja je prikupila podatke sa Android uređaja iz 187 država širom sveta. Ideja je bila da se sazna koja je aplikacija najprostranjenija na Google-ovoj Android platformi.

Rezultati istraživanja su pokazali da je najpopularnija aplikacija za dopisivanje na Android sistemu WhatsApp.

Facebook Messenger ima više korisnika na prostorima SAD, Kanade i Okeanije, kao i u nekim od većih država Evrope, kao što su Nemačka i Francuska i time dolazi na drugo mesto. No, WhatsApp je očigledan pobednik sa primatom u Južnoj Americi, većem delu Afrike, Kini i Rusiji, što ga stavlja na prvo mesto.

Treba imati u vidu da je Facebook nedavno kupio WhatsApp za 21.8 milijardi dolara, tako da Facebook-ove aplikacije svakako zauzimaju prva dva mesta u ovoj kategoriji.

Na trećem mestu se nalazi Viber, a Telegram, aplikacija koja sebe reklamira svojom end-to-end enkripcijom se našla tek na šestom mestu. Zanimljivo je da Samsung-ova ChatON aplikacija i dalje najpopularnija u Eritreji na prostorima Afrike, i pored toga što je taj servis trebalo da zaustavi svoje usluge širom sveta još prošle godine.

Iako nije deo ovog istraživanja, mediji i IT stučnjaci prenose da su dve najviše rastuće aplikacije u poslednje vreme upravo Telegram i Snapchat, koji svakim danom dobijaju sve više i više korisnika.

M.L.

.
Nedavno objavljeni izveštaj Open Observatory of Network Interference pokazao je da je Kina u aprilu počela da blokira Vikipediju…
.
Ono što najviše volimo dok slušamo pesmu na jutjubu, gledamo film na televizoru ili četujemo na mesindžeru, svakako su reklame.…
.
Veliki broj nas za razgovore koristi aplikaciju Whatsapp, naročito ako nam je neko od prijatelja u inostranstvu. Možda bi bilo pametno…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?