...
TRENUTNO17:00 - 18:00Pop up

Lifestyle / Tehnologija

Isprobajte legendarni Macintosh OS

03.08.2016.

Operativni sistem koji je krajem prošlog veka izazvao revoluciju možete da isprobate i sada. Korisnici kompjutera već su imali priliku da isprobaju Windows 95 i Windows 98 OS u web pregledačima, a sada je došao red i na Macintosh OS.

.

Putovanje je počelo u informatičkom smislu pradavne 1984. godine, kada je predstavljen prvi, originalni OS Apple Macintosh.

Tek "ispeglani" Macintosh OS X, nazvan System 6, koji je predstavljen 1988. godine, označio je novu dimenziju korišćenja računara, a upravo tu verziju možete da isprobate zahvaljujući dizajneru i računarskom entuzijasti Džejmsu Frendu.

Nije vam potrebno ništa osim web pregledača, a ako zaista volite računare i želite da znate kako je sve nekada izgledalo, biće dovoljno da kliknete na ovaj link.

Izvor: Dnevnik.hr

Možda te još zanima:

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Nada je u fotografiji

Udruženje Via Panonija organizuje izložbu i radionicu pod nazivom "Nada je u fotografiji" autorke Marije Erdelji. Događaj je posvećen ososbama…

.

Nostalgija za vremenom koje nismo doživeli

O tome zašto je muzika koja je nastala pre četiri ili pet decenija popularna i danas, uprkos aktuelnoj muzici koja…

.

Malo osmeha i dobre energije nam je svima potrebno

Danas je Svetski dan smeha. Omislio ga je i utemeljio Indijac Madan Kataira, s ciljem da podstakne sve ljude na…

.

Uključiti i građane u saniranje posledica oluja

Ovog leta, tačnije 19. i 21. jula, Novi Sad su pogodile dve superćelijske oluje. Jak vetar oštetio je infrastrukturu grada,…

.

“Mamula all inclusive”- kako je logor smrti postao mesto za odmor

U subotu, 12. Avgusta, na Sarajevskom filmskom festivalu, održaće se regionalna premijera novog filma novinara Aleksandra Reljića - “Mamula all…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Pop up
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo