.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Lifestyle / Tehnologija

Google Translate kamera radi sa više od 100 jezika

12.07.2019.

Google Translate opcija za kameru sada je dostupna na mnogo više jezika nego ranije. Kompanija je predstavila set novih opcija za ovu aplikaciju.

.

Kako prenosi Engadget, dodato je više od 60 novih jezika koji rade sa instant kamera opcijom (opcija koja omogućava da se direktno sa slike prevedu reč)i, pa sada ukupno 88 jezika ima tu mogućnost.

Kao dodatak, Google Translate može kao izvor za prevod da koristi glas, rukom pisan ili štampan tekst, ili ranije slikane fotografije. Ipak, potrebno je naglasiti da nemaju svi jezici dostupne sve mogućnosti. Listu podržanih jezika i mogućnosti koje su im na raspolaganju možete pogledati ovde.

Najveće unapređenje je ipak u tome što Google Translate sada koristi Neural Machine Translation (NMT), na instant kamera opciji. To je funkcija koja je prema testovima smanjila greške u prevodu u proseku za 55 odsto, dok se na pojedinim parovima jezika broj grešaka smanjio čak za 85 procenata. Ipak, ova funkcija nije dostupna uvek, jer zahteva da budete povezani na mrežu.

Dodata je i funkcija autodetekcije izvornog jezika, koja može da bude od velike pomoći kada niste sigurni na kom jeziku je napisana poruka čiji prevod vam je potreban.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?