...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google maps uvodi Street View u aplikaciju

04.09.2019.

Google je u poslednjih nekoliko nedelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju o kojoj smo već pisali, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

.

Kako prenosi PCPress, kompanija planira da i ubuduće nastavi sa novim funkcijama i u tom kontekstu za pametne telefone stižu opcije koje su do sada bile dostupne samo na desktop računarima. Jedna od njih je i Street View, koja korisnicima omogućava da vizualizuju predele u koje putuju prvi put.

Prelaženje sa Street View na regularnu mapu je prilično brzo, što ne mobilnim uređajima ranije nije bilo moguće. Istina je da postoji odvojena Street View aplikacija, ali je svakako zgodnije da se sve funkcije nalaze u okviru jedne aplikacije.

Kada je proširena stvarnost u pitanju korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu. Kada telefon usmere u određenom pravcu i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću. Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom i iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju.

Street View opcija je trenutno dostupna samo za Android, a očekuje se da stigne i do iPhone uređaja, te do korisnika donese desktop iskustvo koje omogućava detaljnije istraživanje prostora za koji je korisnik zainteresovan.

Možda te još zanima:

.

Google Maps na 50 jezika

Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na…

.

Google Maps dobija neke od Waze funkcija

Ovo nije prvi put da Google Maps preuzima informacije iz Waze-a, ranije su implementirane informacije o stanju na putevima koji…

.

Private mod za Google maps

Kad guglamo neki sadržaj za koji baš i ne želimo da saznaju drugi ljudi, uglavom koristimo Private mode. Uskoro bi…

.

Lakša vožnja uz Waze

Google mape vam neće biti dovoljne kada jednom saznate za aplikaciju koja vam daje neverovatno široku listu funkcija. U pitanju…

.

Alternativni Google maps

Google Maps je najbolji za navigaciju, ali je fokusiran na svaku tačku na određenoj destinaciji. Radi se o generalnom pristupu…

.

App Store se širi na Srbiju?

Apple će u toku ove godine proširiti svoj App Store na još 20 zemalja, a na toj listi nalazi se…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo