...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google pojačava napore da spreči lažne Google Maps recenzije

27.09.2024.

Google koristi kombinaciju mašinskog učenja i ljudskih moderatora kako bi identifikovao i uklonio lažne recenzije koje se pojavljuju na platformi Google Maps. To uključuje recenzije koje sadrže uvredljive sadržaje, kao i recenzije koje su namerno netačne ili koje se koriste za obmanjivanje korisnika.

.

foto: pexels.com

"Sistem koji koristi mašinsko učenje radi u pozadini kako bi uočio i blokirao sumnjive aktivnosti pre nego što recenzija postane javno dostupna", navodi Google u svom blogu. "Pored toga, naši timovi ljudi koji moderiraju sadržaj dodatno pregledaju recenzije koje je sistem označio".

Kako su saopštili, Google je prošle godine uklonio "desetine miliona" lažnih recenzija i preduzeo mere protiv više od 100.000 korisnika koji su prekršili pravila te platforme.

Ovaj potez dolazi kao odgovor na sve veće pritiske na kompanije koje hostuju recenzije korisnika da se izbore sa problemom lažnih i obmanjujućih informacija. Lažne recenzije ne samo da mogu zavarati potencijalne kupce, već mogu i naštetiti reputaciji biznisa koji se trude da igraju po pravilima.

Google je takođe najavio da će proširiti svoje napore u oblasti edukacije, pomažući biznisima i korisnicima da bolje razumeju kako da prepoznaju i prijave lažne recenzije.

Uz napredne algoritme i kontinuiranu ljudsku proveru, Google se nada da će smanjiti uticaj lažnih recenzija i pružiti korisnicima pouzdanije informacije dok koriste Google Maps.

izvor: mashable.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Uživajte na odmoru!

Kako promeniti merne jedinice u Google Maps-u za Android?

.

Opcija koja će putovanje učiniti mnogo zdravijim

Google mape će vozačima ponuditi prikaz rute sa najnižom emisijom ugljen-dioksida za putovanja automobilom, u okviru novih smernica te kompanije koje se…

.

Google Maps na 50 jezika

Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na…

.

Google Maps dobija neke od Waze funkcija

Ovo nije prvi put da Google Maps preuzima informacije iz Waze-a, ranije su implementirane informacije o stanju na putevima koji…

.

Private mod za Google maps

Kad guglamo neki sadržaj za koji baš i ne želimo da saznaju drugi ljudi, uglavom koristimo Private mode. Uskoro bi…

.

Biljna ishrana: jednostavno i zdravo

Istraživanje, koje je pre nekoliko godina sprovela Škola javnog zdravlja u Bostonu na više od 72 hiljade ispitanika, pokazalo je…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo