.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Facebook Libra ugrožava druge kriptovalute

25.07.2019.

Bitkoin je prisutan već nešto više od decenije, dok je njegova najveće konkurencija – Ethereum, Litecoin i Ripple XRP – u kripto-vodama između četiri i sedam godina. Ipak, na sve njih, osim Bitkoina, već utiče kriptovaluta kompanije Facebook, koja još uvek nije lansirana.

.

Kako prenosi Forbes, istraživanja pokazuju da već postoji veliko interesovanje za novu valutu od koje se očekuje da konkuriše Bitkoinu, uprkos tome što se u kompaniju izgubilo poverenje, bar kada je privatnost korisnika u pitanju.

Došlo se do zaključka da mnogi već više znaju o još uvek neaktivnoj Libra kriptovaluti zbog veće prisutnosti u medijima, naročito nakon negativne kampanje koju je pokrenuo Donald Trump.

Utvrđeno je da je za Bitkoin čulo oko 58 odsto odraslih građana Sjedinjenih američkih država, a Libra je već stigla do 16 odsto – samo mesec dana od kada se za nju prvi put čulo. Kada je Ethereum – druga trenutno najveća kriptovaluta – u pitanju radi se o tek 12 procenata građana koji su za nju čuli od jula 2015. godine, a pretpostavlja se da su Litecoin i Ripple XRP još manje poznati.

Sa druge strane, istraživanja ukazuju i na to da veliki broj korisnika ne veruje Facebooku kada su novčane transakcije u pitanju, što je verovatno povezano sa skandalima oko curenja korisničkih podataka. Ostaje da se vidi hoće li medijska vidljivost nove Libra kriptovalute zaista dovesti do toga da u rekordnom roku pretekne one koje postoje već neko vreme.

.
Morate priznati da ništa nije bilo toliko dramatično kao spuštanje slušalice na telefonu na preklop. Iako ne baš potpuno isti,…
.
Za novije generacije teško da postoji veći razlog za nervozom od pucanja neta i ponovnog učitavanja u momentu gledanja bilo kog…
.
Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?