...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Facebook Libra ugrožava druge kriptovalute

25.07.2019.

Bitkoin je prisutan već nešto više od decenije, dok je njegova najveće konkurencija – Ethereum, Litecoin i Ripple XRP – u kripto-vodama između četiri i sedam godina. Ipak, na sve njih, osim Bitkoina, već utiče kriptovaluta kompanije Facebook, koja još uvek nije lansirana.

.

Kako prenosi Forbes, istraživanja pokazuju da već postoji veliko interesovanje za novu valutu od koje se očekuje da konkuriše Bitkoinu, uprkos tome što se u kompaniju izgubilo poverenje, bar kada je privatnost korisnika u pitanju.

Došlo se do zaključka da mnogi već više znaju o još uvek neaktivnoj Libra kriptovaluti zbog veće prisutnosti u medijima, naročito nakon negativne kampanje koju je pokrenuo Donald Trump.

Utvrđeno je da je za Bitkoin čulo oko 58 odsto odraslih građana Sjedinjenih američkih država, a Libra je već stigla do 16 odsto – samo mesec dana od kada se za nju prvi put čulo. Kada je Ethereum – druga trenutno najveća kriptovaluta – u pitanju radi se o tek 12 procenata građana koji su za nju čuli od jula 2015. godine, a pretpostavlja se da su Litecoin i Ripple XRP još manje poznati.

Sa druge strane, istraživanja ukazuju i na to da veliki broj korisnika ne veruje Facebooku kada su novčane transakcije u pitanju, što je verovatno povezano sa skandalima oko curenja korisničkih podataka. Ostaje da se vidi hoće li medijska vidljivost nove Libra kriptovalute zaista dovesti do toga da u rekordnom roku pretekne one koje postoje već neko vreme.

Možda te još zanima:

.

Star Wars tema za Messenger

Premijera novog nastavka Ratova zvezda pod nazivom "Uspon Skajvokera" je sve bliža, a pompi se pridružio i Facebook, koji je…

.

Whale: Facebook aplikacija za kreiranje mimova

U temelju interneta nalaze se smešni i manje smešni mimovi, pa ne iznenađuje da je Facebook prepoznao značaj ovog formata.

.

Poveži aplikacije na jednom mestu

Pojavom pametnih telefona, došlo je prezasićenja različitih aplikacija kako na App store-u tako i na Google Play-u. Ako želite da…

.

Facebook gasi Group Stories

Sve je više ljudi koji koriste aplikacije Messenger i Instagram, a sve je manje onih koji svoje priče i objave…

.

Kako Youtube javlja, ja te volim

Više od 75 odsto tinejdžera kaže da je važno ići u korak sa svetskim događajima, ali više od polovine njih…

.

Ubuduće obazrivije sa like tasterom

Sud pravde Evropske unije doneo je odluku po kojoj će vlasnici web-sajtova koji podržavaju Facebook like taster biti odgovorni za…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 O tome se priča

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo