...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Facebook Libra ugrožava druge kriptovalute

25.07.2019.

Bitkoin je prisutan već nešto više od decenije, dok je njegova najveće konkurencija – Ethereum, Litecoin i Ripple XRP – u kripto-vodama između četiri i sedam godina. Ipak, na sve njih, osim Bitkoina, već utiče kriptovaluta kompanije Facebook, koja još uvek nije lansirana.

.

Kako prenosi Forbes, istraživanja pokazuju da već postoji veliko interesovanje za novu valutu od koje se očekuje da konkuriše Bitkoinu, uprkos tome što se u kompaniju izgubilo poverenje, bar kada je privatnost korisnika u pitanju.

Došlo se do zaključka da mnogi već više znaju o još uvek neaktivnoj Libra kriptovaluti zbog veće prisutnosti u medijima, naročito nakon negativne kampanje koju je pokrenuo Donald Trump.

Utvrđeno je da je za Bitkoin čulo oko 58 odsto odraslih građana Sjedinjenih američkih država, a Libra je već stigla do 16 odsto – samo mesec dana od kada se za nju prvi put čulo. Kada je Ethereum – druga trenutno najveća kriptovaluta – u pitanju radi se o tek 12 procenata građana koji su za nju čuli od jula 2015. godine, a pretpostavlja se da su Litecoin i Ripple XRP još manje poznati.

Sa druge strane, istraživanja ukazuju i na to da veliki broj korisnika ne veruje Facebooku kada su novčane transakcije u pitanju, što je verovatno povezano sa skandalima oko curenja korisničkih podataka. Ostaje da se vidi hoće li medijska vidljivost nove Libra kriptovalute zaista dovesti do toga da u rekordnom roku pretekne one koje postoje već neko vreme.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo