...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Da li je Snapchat mapa pozivnica za devijantne?

27.06.2017.

Kompanija Snep koja stoji iza aplikacije Snapchat pojačala je svoje čedo interaktivnom mapom na kojoj je, pretraživanjem, lako doći do fotografija i klipova koje korisnici postavljaju, pokazujući pritom i njihove tačne lokacije. Iako zamišljena kao dodatak koji bi trebalo dodatno da veže korisnike za Snapchat, mapa je izazvale salve negodovanja roditelja širom Evrope.

.

Snapchat je aplikacija najpopularnija kod tinejdžera, a roditelji su zabrinuti da će mapa za pretraživanje samo privući pedofile, pljačkaše i progonitelje koji sada, uz fotografije i snimke u svako doba na dlanu imaju i lokaciju na kojoj se korisnici nalaze. Primera radi, mapa je toliko precizna da pokazuje i u kom delu zgrade se neko nalazi.

Snapchat je u međuvremenu objasnio da je odavanje lokacije opciono, ne mora da se uključi, a mapa može da prikaže samo postove označene sa public. Takođe u Snapchatu kažu da lokacije mogu da vide samo prijatelji korisnika, a struktura je u najvećem delu takva da se radi o bliskim prijateljima. Roditelji pak upozoravaju da tinejdžere na ovoj aplikaciji može da zaprati bilo ko i da ih navede da prihvate prijateljstvo, pa ograđivanje kompanije ne stoji.

Snapchat je mapu pustio u opticaj prošle nedelje nazvavši je "Snap Map" uz slogan: Novi način da istražite svet. Još je rano za ocene, ali jesu li strahovi roditelja opravdani saznaće se vrlo brzo. 

P. K.

Možda te još zanima:

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Novi filter na Snepčetu

Korinici Snepčeta imaju priliku da koriste novi filter pod nazivom „Time Machine“ koji omogućava da vide mlađu ili stariju verziju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo