...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Bezbednosna funkcija na Tviteru samo za pretplatnike

21.02.2023.

Twitter je objavio da će ograničiti upotrebu dvofaktorne autentifikacije (2FA) bazirane na SMS-u (2FA) na Twitter Blue pretplatnike.

.

2FA je metod zaštite naloga koji od korisnika zahteva da prilikom prijave osim lozinke unesu i kod ili koriste sigurnosni ključ. Ovaj dodatni korak vam omogućava da budete sigurni da samo vi možete da pristupite svom nalogu.

Do sada, Twitter je nudio tri metode 2FA: SMS, aplikaciju za autentifikaciju ili sigurnosni ključ."Iako je istorijski popularan oblik 2FA, nažalost, videli smo da je 2FA bazirana na telefonskim brojevima korišćena i zloupotrebljena od strane loših aktera“, saopštila je kompanija. "Više nećemo dozvoliti nalozima da se prijave za SMS metodu 2FA osim ako nisu pretplatnici na Twitter Blue".

Korisnici Twittera koji se nisu pretplatili na Twitter Blue, a koji su se prijavili za 2FA baziranu na SMS-u imaju vremena do 20. marta 2023. da pređu na alternativni metod kao što je aplikacija za autentifikaciju ili hardverski sigurnosni ključ. Nakon ovog datuma, onima koji nisu pretplatnici biće onemogućena ova opcija.


Prema podacima Twittera, samo 2,6 odsto svih aktivnih naloga je omogućilo bar jedan oblik 2FA. SMS čini 74,4 odsto, a slede aplikacije za autentifikaciju (28,9%) i bezbednosni ključevi (0,5%).

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute,…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo