...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Adobe Animate zamenjuje Adobe flash

03.12.2015.

Predviđanja koja je još pre pet godina dao Stiv Jobs danas su se konačno obistinila. Reč je o Flashu koji je jednostavno odbijao da "umre" u svetu u kome dominira HTML 5. Ovo poglavlje konačno dobija svoj epilog, a "večiti borac" – naslednika, pod imenom Adobe Animate, javlja Netokracija.

.

Kako piše Gizmodo, pomenuta vest dolazi paralelno sa informacijom o zvaničnom predstavljanu "Animate CC" softvera koji zapravo predstavlja naslednika Flash Professional softvera – sa većim naglaskom na HTML 5. Zvanično izdanje očekuje se početkom januara iduće godine.

S obzirom na to da većina modernog sadržaja na webu danas koristi HTML 5, Adobe očekuje veliki poduhvat kao što je prebacivanje na sasvim novu tehnologiju, i udaljavanje od zastarelog Flasha koji na ovim prostorima i dalje predstavlja pravu "starletu".

Takođe, bitno je napomenuti da novi softver Adobe Animate vizuelno izgleda veoma privlačno, te za razliku od zastarelog Flash sadržaja web browseri sada automatski podržavaju animacije koje developeri i ilustratori budu kreirali.

Izvor: Netokracija

Možda te još zanima:

.

Prevaranti se žale da ih pljačkaju drugi prevaranti

Sajber kriminalci koji koriste šemu ransomware softvera, požalili su se na grupu od koje iznajmljuju zlonamerni softver.

.

Oj, drugovi, je l' vam žao

Zbogom, Flashu – Microsoft napravio obaveznim uklanjanje iz Windows-a 10

.

GameSnacks je zamena za flash igre

GameSnacks je platforma na kojoj možete pronaći mini igre bazirane na HTML5 kodu i mogu poslužiti kao odlična zamena za…

.

Stiže Chrome 76: Poteškoće za Adobe Flash

Poslednja velika nova opcija u okviru Chrome pretraživača bio je Dark mod koji je stigao sa verzijama 73 i 74,…

.

"Justice league" izgleda sve ozbiljnije

Novi trejler za film, iz zajedničke kuhinje DC i Worner Bross, "Justice league" konačno je stigao na mreže i sada…

.

Stiže zakon o veštačkoj inteligenciji

Zakon o veštačkoj inteligenciji bi trebalo da stupi na snagu u narednih nekoliko meseci. Evropski parlament je usvojio sveobuhvatnu zakonodavnu regulativu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo