.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Lifestyle / Tehnologija

Stiže Chrome 76: Poteškoće za Adobe Flash

01.08.2019.

Poslednja velika nova opcija u okviru Chrome pretraživača bio je Dark mod koji je stigao sa verzijama 73 i 74, dok verzija 75 nije donela velike novine. Chrome 76, koji je izašao 30. jula, ponovo donosi nove funkcije, od kojih će neke značajno uticati na korisničko iskustvo.

.

Prva i najveća promena u vezi je sa Adobe Flashom, koji će, istina, poživeti do 2020. godine. Međutim, poslednjih godina on je doživeo nekoliko većih promena koje su ozbiljno uticale na njegovu funkcionalnost. Chrome 76 ide još korak dalje, pa ne samo da su individualne Flash funkcije blokirane po defaultu, već su sve funkcije pale u nemilost u okviru nove verzije pretraživača. Tako, oni koji odu na chrome://settings/content/flash mogu da vide da je opcija "Ask First" u podešavanjima automatski isključena.

Pored ove promene, tu je i ona zahvaljujući kojoj web sajtovi više neće moći da detektuju kada je Chrome u Incognito modu, što je ozbiljan problem za velike medije koji naplaćuju svoje članke, te će čitaoci zahvaljujući novoj funkciji sada moći da isprate neograničen broj besplatnih članaka, bar dok se ne pronađe novo rešenje za kontrolisanje plaćanja sadržaja.

Tu su i neka unapređenja za Dark mod, pa će developeri ubuduće moći da svoje web-sajtove programiraju tako da automatski prikazuju svoje tamne verzije kada detektuju Dark mod u okviru pretraživača, a funkcija postaje aktivna uz samo malo dodatnog koda.

Kako prenosi The Verge, Chrome 76 se pojavio u vreme koje je planirano po rasporedu, te korisnici već mogu da bez probleme provere sve nove opcije.

.
Za novije generacije teško da postoji veći razlog za nervozom od pucanja neta i ponovnog učitavanja u momentu gledanja bilo kog…
.
Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga…
.
Grad Nju Sidling, inspirisan Novim Sadom, ima problem. Svi ljudi u njemu su lenji. Gari, koji se tek doselio, hoće da radi. Postaje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?