...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

3D strelice stižu na Google maps

11.02.2019.

Posle uključivanja GPS-a pri pronalaženju korisnika, budući dodatak koji se priprema u Google maps laboratoriji biće korišćenje kamere na telefonu koja će pokazivati 3D strelice i ukazivati na mesta za skretanje. 

.

U saopštenju Googla navodi se da će 3D strelice za pokazivanje smera kretanja prvo testirati lokalni vodiči koji su i inače zaduženi za proveravanje funkcionalnosti ovakvih opcija. Iako je potrebno još neko vreme da se nova funkcija testira, iz kompanije tvrde da da su AR Google Maps smernice prilično blizu toga da postanu realnost.

Nakon nekog vremena od kada se opcija aktivira, ekran uređaja će se povremeno isključivati, zbog bezbednosti korisnika koji su u opasnosti da ne primete prepreke dok gledaju u ekran, ali i zbog toga da se baterije uređaja ne bi previše brzo potrošila.

Kako prenosi Engadget, kreatori ističu da će AR opcije biti najkorisnije kada GPS nije dovoljno precizan, na primer, u velikim gradovima gde zgrade često remete signal.

Ova novina stiže za nekoliko meseci. U početku će biti dostupna samo određenom broju korisnika, dok će većina morati da sačeka još neko vreme.

Možda te još zanima:

.

Uživajte na odmoru!

Kako promeniti merne jedinice u Google Maps-u za Android?

.

Opcija koja će putovanje učiniti mnogo zdravijim

Google mape će vozačima ponuditi prikaz rute sa najnižom emisijom ugljen-dioksida za putovanja automobilom, u okviru novih smernica te kompanije koje se…

.

Google Maps na 50 jezika

Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na…

.

Google Maps dobija neke od Waze funkcija

Ovo nije prvi put da Google Maps preuzima informacije iz Waze-a, ranije su implementirane informacije o stanju na putevima koji…

.

Private mod za Google maps

Kad guglamo neki sadržaj za koji baš i ne želimo da saznaju drugi ljudi, uglavom koristimo Private mode. Uskoro bi…

.

Google maps uvodi Street View u aplikaciju

Google je u poslednjih nekoliko nedelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju o kojoj…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo