.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

3D strelice stižu na Google maps

11.02.2019.

Posle uključivanja GPS-a pri pronalaženju korisnika, budući dodatak koji se priprema u Google maps laboratoriji biće korišćenje kamere na telefonu koja će pokazivati 3D strelice i ukazivati na mesta za skretanje. 

.

U saopštenju Googla navodi se da će 3D strelice za pokazivanje smera kretanja prvo testirati lokalni vodiči koji su i inače zaduženi za proveravanje funkcionalnosti ovakvih opcija. Iako je potrebno još neko vreme da se nova funkcija testira, iz kompanije tvrde da da su AR Google Maps smernice prilično blizu toga da postanu realnost.

Nakon nekog vremena od kada se opcija aktivira, ekran uređaja će se povremeno isključivati, zbog bezbednosti korisnika koji su u opasnosti da ne primete prepreke dok gledaju u ekran, ali i zbog toga da se baterije uređaja ne bi previše brzo potrošila.

Kako prenosi Engadget, kreatori ističu da će AR opcije biti najkorisnije kada GPS nije dovoljno precizan, na primer, u velikim gradovima gde zgrade često remete signal.

Ova novina stiže za nekoliko meseci. U početku će biti dostupna samo određenom broju korisnika, dok će većina morati da sačeka još neko vreme.

.
Ako ti je zabavno da snimaš kratke video sadržaje onoga što se dešava u tvojoj okolini, vreme je da napraviš korak napred i te…
.
Ad bloker je jedna od najkorisnijih stvari na pretraživačima, s obzirom na to da nam pomaže da se rešimo dosadnih reklama. Međutim,…
.
Iako smo pomalo svi zaboravili da Skajp postoji, od kako smo počeli da koristimo Viber za komunikaciju sa ljudima u drugim zemljama,…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?