.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Sport

Svetski biciklizam u gradu

26.03.2015.

Međunarodno takmičenje u planinskom biciklizmu, kao uvertitra za Olimpijske igre u Riu sledeće godine, održaće se od 27. do 29. marta na tri lokacije u Novom Sadu. Fruškom Gorom i Limanom prokrstariće 77 takmičara i čak 15 nacionalnih šampiona iz više od 17 država. Među njima je i predstavnica Srbije koja se bori za učestvovanje na OI Jovana Crnogorac.

.

Prvog dana će se voziti od manastira Beočin do Brankovca, na stazi dugoj pet kilometara, dok će se drugog dana biciklisti testirati u vožnji po fruškogorskoj Popovici.

Predstavnik biciklističkog kluba "Novi Sad" Nemanja Vajs, ujedno i organizator ove trke, kaže da mu je drago što je BK "Novi Sad" uspeo ovako važnu trku da dovede u Novi Sad i to baš u predolimpijskoj godini, kada se bodovi za učestvovanje još sakupljaju.

U gostovanju u rubrici "Dve leve", Vajs je sa publikom podelio i zanimljivosti iz biciklističkog sveta. Na pitanje kako se biciklisti bore sa "zovom prirode", Vajs je rekao da biciklisti to čine kao i svi drugi.

"Dešava se jednostavno da se više takmičara dogovori da zajedno stanu i to obave tako što će prethodno podići ruke i zaustaviti se na određenom mestu", objasnio je on.

Kada je reč o trećem danu trke, koja je prema Vajsovim rečima i najzanimljivija, voziće se u Kineskoj četvrti kod studentskih domova.

Nagradni fond celokupne trke je 4.200 evra, a pobednicima sledi i tradicionalna žuta majica u muškoj kategoriji i roza u ženskoj.

Trka na Limanu će početi u 13 sati, dok će na Fruškoj Gori početi u podne. 

Razgovor sa Nemanjom Vajsom poslušajte u snimku ispod.

N.Š.

.
Novosađanin Nikola Lukičić jedan je od najpoznatijih MTB vozača u Srbiji, a pored toga idejni je tvorac i inicijator projekta…
.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?