...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Lifestyle / Sport

Sombor: Meka fudbala

10.03.2015.

U Somboru se tokom cele godine održavaju različiti programi i škole bazičnog fudbala za osnovce. Bazični fudbal podrazumeva sav amaterski fudbal, odnosno rad sa decom i amaterske lige.

.

   Program "Moja škola, moj klub" podržali su Fudbalski savez Srbije i UEFA, a namenjen je osnovcima. U okviru programa se organizuju turniri i škole fudbala koji su besplatni, a svaka škola učesnik dobila je deset lopti, čunjeva i pancira.

  - Cilj je animirati što više dečaka i devojčica, usmeriti ih ka sportu, animacijom i stvaranjem masovnosti otkriti talente i usmeravati ih u fudbalske klubove gde oni treba da ga razvijaju i postanu vrhunski fudbaleri. Neko od njih će postati predsednik kluba, dobar navijač, trener ili sudija, a želimo da stvorimo pravog čoveka koji je koristan društvu, rekao je instruktor bazičnog fudbala i koordinator programa Velimir Šargić i dodao da je program namenjen deci koja nisu registrovana u klubovima.

   Šargić kaže da je i veliko interesovanje devojčica za fudbal, pa je u školi u Riđici od 24 učesnika bilo čak deset devojčica!

   Drugi projekat radi Danska asocijacija fudbala već četrnaest godina i zove se "Open fun football". Cilj projekta je preventiva narkomanije i usmeravanje mladih prema pozitivnom društvenom i fizičkom razvoju.

   Trenutno traje Mini maxi liga, na proleće će početi liga "Igraj fudbal, budi srećan", a u maju će se organizovati festival fudbala u romskom naselju u blizini Apatina.

  - Insistiram na sistemskom rešenju između bazičnog i takmičarskog fudbala gde moramo naći simbiozu, da bi napravili najbolje i pozitivne efekte, dodao je Šargić.

   Iz bazičnog fudbala se po klubovima u Somboru i okolini radi i odabir dečaka za reprezentacije Vojvodine i Srbije. Ove godine je počela selekcija 2003. godišta.

Jasna Žugić

 

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

"Loženje" prestalo, ali se u reprezentaciju i dalje veruje

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj. Izabranici selektora Dragana…

.

Uspeh dođe kada iskreno radiš ono što voliš

Da bi srpski fudbal mogao da se nada još boljim igrama reprezentacije i većim uspesima od onih koji su do…

.

Američki fudbal ima budućnost i kod nas

Iza nas je još jedno finale NFL-a, popularni Super Bowl. Igrači Kanzas Siti Čifsa pobedili su Filadelfija Iglse rezultatom 38:35…

.

Upozorenja policije zbog ilegalnog striminga fudbala

Policija bi tokom naredne nedelje trebalo da poseti hiljadu domova kako bi upozorila navijače da bi mogli da se suoče…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo