.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Sport

Sombor: Meka fudbala

10.03.2015.

U Somboru se tokom cele godine održavaju različiti programi i škole bazičnog fudbala za osnovce. Bazični fudbal podrazumeva sav amaterski fudbal, odnosno rad sa decom i amaterske lige.

.

   Program "Moja škola, moj klub" podržali su Fudbalski savez Srbije i UEFA, a namenjen je osnovcima. U okviru programa se organizuju turniri i škole fudbala koji su besplatni, a svaka škola učesnik dobila je deset lopti, čunjeva i pancira.

  - Cilj je animirati što više dečaka i devojčica, usmeriti ih ka sportu, animacijom i stvaranjem masovnosti otkriti talente i usmeravati ih u fudbalske klubove gde oni treba da ga razvijaju i postanu vrhunski fudbaleri. Neko od njih će postati predsednik kluba, dobar navijač, trener ili sudija, a želimo da stvorimo pravog čoveka koji je koristan društvu, rekao je instruktor bazičnog fudbala i koordinator programa Velimir Šargić i dodao da je program namenjen deci koja nisu registrovana u klubovima.

   Šargić kaže da je i veliko interesovanje devojčica za fudbal, pa je u školi u Riđici od 24 učesnika bilo čak deset devojčica!

   Drugi projekat radi Danska asocijacija fudbala već četrnaest godina i zove se "Open fun football". Cilj projekta je preventiva narkomanije i usmeravanje mladih prema pozitivnom društvenom i fizičkom razvoju.

   Trenutno traje Mini maxi liga, na proleće će početi liga "Igraj fudbal, budi srećan", a u maju će se organizovati festival fudbala u romskom naselju u blizini Apatina.

  - Insistiram na sistemskom rešenju između bazičnog i takmičarskog fudbala gde moramo naći simbiozu, da bi napravili najbolje i pozitivne efekte, dodao je Šargić.

   Iz bazičnog fudbala se po klubovima u Somboru i okolini radi i odabir dečaka za reprezentacije Vojvodine i Srbije. Ove godine je počela selekcija 2003. godišta.

Jasna Žugić

 

.
Dobro smo zagazili u februar, visibabe se polako pojavljuju, a to znači da je vreme da počneš da se spremaš za 42. Fruškoforski…
.
Red Bull Flugtag je verovatno najprepoznatljiviji i najotkačeniji događaj sa Red Bull pečatom, a ove godine u Beogradu će biti…
.
Redovno treniraš, ali nikako da ugledaš svoj six pack u ogledalu? U čemu je problem?!
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?