...
TRENUTNO17:00 - 20:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Sport

Sombor: Meka fudbala

10.03.2015.

U Somboru se tokom cele godine održavaju različiti programi i škole bazičnog fudbala za osnovce. Bazični fudbal podrazumeva sav amaterski fudbal, odnosno rad sa decom i amaterske lige.

.

   Program "Moja škola, moj klub" podržali su Fudbalski savez Srbije i UEFA, a namenjen je osnovcima. U okviru programa se organizuju turniri i škole fudbala koji su besplatni, a svaka škola učesnik dobila je deset lopti, čunjeva i pancira.

  - Cilj je animirati što više dečaka i devojčica, usmeriti ih ka sportu, animacijom i stvaranjem masovnosti otkriti talente i usmeravati ih u fudbalske klubove gde oni treba da ga razvijaju i postanu vrhunski fudbaleri. Neko od njih će postati predsednik kluba, dobar navijač, trener ili sudija, a želimo da stvorimo pravog čoveka koji je koristan društvu, rekao je instruktor bazičnog fudbala i koordinator programa Velimir Šargić i dodao da je program namenjen deci koja nisu registrovana u klubovima.

   Šargić kaže da je i veliko interesovanje devojčica za fudbal, pa je u školi u Riđici od 24 učesnika bilo čak deset devojčica!

   Drugi projekat radi Danska asocijacija fudbala već četrnaest godina i zove se "Open fun football". Cilj projekta je preventiva narkomanije i usmeravanje mladih prema pozitivnom društvenom i fizičkom razvoju.

   Trenutno traje Mini maxi liga, na proleće će početi liga "Igraj fudbal, budi srećan", a u maju će se organizovati festival fudbala u romskom naselju u blizini Apatina.

  - Insistiram na sistemskom rešenju između bazičnog i takmičarskog fudbala gde moramo naći simbiozu, da bi napravili najbolje i pozitivne efekte, dodao je Šargić.

   Iz bazičnog fudbala se po klubovima u Somboru i okolini radi i odabir dečaka za reprezentacije Vojvodine i Srbije. Ove godine je počela selekcija 2003. godišta.

Jasna Žugić

 

Možda te još zanima:

.

Najbolji tekbol igra se u Novom Sadu

Da li ste ikada čuli za sport koji se zove tekbol? Znate li da su baš u tom sportu dvojica…

.

Fudbal NIJE samo muška stvar

Plan Ženskog fudbalskog kluba Vojvodina usmeren je na budućnost i stvaranje jake baze za narednih nekoliko godina, pa su trenutni rezultati…

.

Prva pametna narukvica namenjena fudbalskim navijačima

Kompanija Fantom je u saradnji sa klubom Manchester City stvorila jedinstveni gedžet koji će obradovati najvernije navijače – pametnu narukvicu. 

.

Društvene mreže učinile mundijal zabavnijim nego ikad

Svetsko prvenstvo u fudbalu lagano klizi ka usijanju, a mi smo ga secirali kroz trendove na društvenim mrežama. U emisiji…

.

Mundijal - poligon za uzbuđenje i nervozu

Svetsko prvenstvo u fudbalu, 21. po redu, počinje u Rusiji i na njemu se, među 32 učesnika nalazi i reprezentacija…

.

Podsetite se svih Mundijala

Fudbalska reprezentacija Srbije se kroz iglene uši konačno dovukla do svetskog prvenstva koje će se igrati u Rusiji sledeće godine.…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Majkić
  • 23:10 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo